Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mati Terezija, »orodje dejavne ljubezni«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 07. 09. 2020 / 08:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.09.2020 / 08:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mati Terezija, »orodje dejavne ljubezni«

Papež in kardinal Tagle sta počastila svetnico na obletnico njene smrti.

Foto: arhiv Družine

Papež je sv. mater Terezijo iz Kalkute (1910-1997) imenoval »neutrudno sodelavko dejavne ljubezni do bližnjega«. »Prosi za nas, da bi bilo naše ravnanje vedno prežeto z zastonjsko ljubeznijo do vseh ljudi,« je sveti oče zapisal na družbenem omrežju Twitter na god karizmatične redovne ustanoviteljice, ki smo ga obhajali v soboto.

Prejemnico Nobelove nagrade za mir je počastil tudi kardinal Luis Tagle, prefekt vatikanske Kongregacije za evangelizacijo narodov. V prispevku za spletni portal Vatican News jo je označil kot »orodje dejavne ljubezni«, saj je s svojim nesebičnim delom pomagala ubogim po vsem svetu.

Kardinal Tagle je še dejal, kako pomenljivo je, da so Združeni narodi 5. september v čast matere Terezije razglasili za mednarodni dan dejavne ljubezni. To bi lahko posameznike in organizacije spodbudilo k ljudem prijaznim dejavnostim, mati Terezija pa je zato najprimernejši zgled. V luči letošnje epidemije koronavirusa je dejavna ljubezen do bližnjega potrebnejša kot kdaj koli prej. Združeni narodi so mednarodni dan dejavne ljubezni razglasili leta 2012 in v obrazložitvi izrecno navedli mater Terezijo kot zgled ljubezni do oseb v stiski.

Papež Frančišek je »angela iz Kalkute« za svetnico razglasil leta 2016, njen bogoslužni spomin pa obhajamo 5. septembra, na dan svetničine smrti.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh