Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mati Tereza ostaja v Indiji

Objava: 15. 10. 2009 / 08:16
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mati Tereza ostaja v Indiji

Posmrtnih ostankov velike misijonarke ne bodo prenesli v njeno domovino

Posmrtnih ostankov Matere Tereze (1910-1997) ne bodo prenesli v njeno domovino. Kot so poročali tamkajšnji mediji, je indijska vlada zavrnila prošnjo Albanije za prekop. Nobelova nagrajenka za mir je bil državljanka Indije in bo ostala v svoji državi, so zapisali v utemeljitvi na indijskem ministrstvu za zunanje zadeve.

Za prekop je uradno zaprosil albanski predsednik vlade Sali Berisha, so zapisali na spletni strani Indijske škofovske konference. Katoliška Cerkev o prošnji nima izčrpnejših podatkov. Tudi red Matere Tereze, Misijonarke ljubezni, o tej temi še ni podal svoje izjave. Redovnice z dogajanjem pravzaprav niso bile seznanjene, je na spletni strani pojasnila njihova tiskovna predstavnica.

Mati Tereza se je rodila kot Agnes Gonxha Bojaxhiu v makedonski prestolnici Skopju. Kot misijonarka je odšla v Indijo in tam ustanovila svoj red 'Misijonarke ljubezni'. Po vsem svetu jo poznajo kot 'Mater revežev'. Leta 1979 je prejela Nobelovo nagrado za mir. Šest let po njeni smrti, leta 2003, jo je papež Janez Pavel II. razglasil za blaženo.

Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh