Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Matej Jakopič prevzel delo vojaškega vikarja

Za vas piše:
K. C.
Objava: 23. 07. 2015 / 11:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Matej Jakopič prevzel delo vojaškega vikarja

Jože Plut se je v torek, 21. julija, uradno poslovil od dela vikarja v Slovenski vojski.
Jože Plut se je v torek, 21. julija, uradno poslovil od dela vikarja v Slovenski vojski. Na ministrstvu za obrambo je ob prisotnosti ministrice Andreje Katič, načelnika Generalštaba Slovenske vojske Andreja Ostermana, ljubljanskega nadškofa metropolita Stanislava Zoreta ter podpredsednika Slovenske škofovske konference in celjskega škofa Stanislava Lipovška svoje delo predal nasledniku, Mateju Jakopiču, ki je bil prej njegov namestnik.

Ta se je svojemu predhodniku zahvalil za dolgoletno delo in mu zaželel veliko blagoslova v novi službi. Jože Plut je kot vojaški vikar delal 16 let, zdaj pa bo delo župnika opravljal v stolnici sv. Nikolaja. Ob koncu je dejal, da se je vredno bojevati za dosego cilja, in ne prehitro obupati. "Vedno je vse mogoče, če se le hoče, in nič ni samoumevno. Za vse se je treba pošteno boriti. Ponosen sem, da sem duhovnik, da sem vojak in da sem bil pripadnik Slovenske vojske. Enkrat vojak, vedno vojak," so njegove besede sporočili z ministrstva za obrambo.


Jakopičeva pot do vojaškega vikarja

Matej Jakopič deluje v Slovenski vojski od leta 2001, ko je sprejel naloge vojaškega kaplana, leta 2004 pa je postal namestnik vojaškega vikarja. V Kanadi je po standardih Nata dokončal častniško šolo za vojaške kaplane in usposabljanje za vodilne vojaške vikarje. Med letoma 2002 in 2006 je pomagal na mirovnih misijah po svetu.

Vir: Ognjišče, STA

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh