Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mašniška posvečenja v Cerkvi na Slovenskem

Objava: 14. 06. 2011 / 10:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Mašniška posvečenja v Cerkvi na Slovenskem

V Cerkvi na Slovenskem bosta diakone v novomašnike posvetila koprski škof msgr. Metod Pirih in ljubljanski nadškof msgr. dr. Anton Stres.

V Cerkvi na Slovenskem bosta diakone v novomašnike posvetila koprski in ljubljanski (nad)škof. Kot sporočajo s Tiskovnega urada SŠK, bo mašniško posvečenje v Ljubljani v nedeljo, 26. junija 2011, v Novi Gorici pa tradicionalno na praznik apostolov Petra in Pavla v sredo, 29. junija 2011.

Koprska škofija

Koprski škof msgr. Metod Pirih bo v sredo, 29. junija 2011, ob 17. uri v konkatedrali v Novi Gori v novomašnika posvetil diakona Gašperja Lipuščka iz župnije Tolmin.

Ljubljanska nadškofija

Ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres bo v nedeljo, 26. junija 2011, ob 16. uri v stolnici sv. Nikolaja v Ljubljani v novomašnike posvetil naslednje diakone: Luko Demšarja iz župnije Ribno, Gašperja Končana iz župnije Gorje, Jureta Koželja iz župnije Tunjice, Gregorja Roglja iz župnije Preserje, Janeza Rusa iz župnije Trbovlje – Sv. Martin in Janija Maksimiljana Tuška iz župnije Slovenj Gradec. Iz redovnih skupnosti bo posvetil cistercijana br. Nikolaja Arackega OCist iz župnije Ptuj – Sv. Jurij in salezijanca Antona Grma iz župnije Dobrepolje – Videm.

V celjski, mariborski, murskosoboški in novomeški (nad)škofiji v letošnjem letu mašniških posvečenj ne bo. V Cerkvi na Slovenskem bo letos v duhovnike posvečenih sedem škofijskih diakonov in dva diakona iz redovnih skupnosti, skupaj bo torej devet novomašnikov.

Kupi v trgovini

Novo
Jaz in K@REL
Za mladino
14,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh