Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mašniška posvečenja na god apostolov Petra in Pavla

Jože Pavlič
Za vas piše:
Jože Pavlič
Objava: 29. 06. 2016 / 12:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mašniška posvečenja na god apostolov Petra in Pavla

Mašniška posvečenja na god apostolov Petra in Pavla

Ljubljanski nadškof Stanislav Zore je v ljubljanski stolnici posvetil v mašnike diakone iz ljubljanske nadškofije.

Novomašniki 2016

Slovenski škofje (ordinariji) na god apostolov Petra in Pavla, 29. junija, posvečujejo diakone v mašnike. Ljubljanski nadškof metropolit mons. Stanislav Zore je v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja med mašo ob 9. uri posvetil v mašnike diakone iz ljubljanske nadškofije Bernarda Rožmana, Simona Viranta in frančiškana p. Boštjana Horvata. Mariborski nadškof metropolit mons. Alojzij Cvikl bo med mašo ob 16. uri v mariborski stolnici posvetil v mašnika diakona iz mariborske nadškofije Robija Sekavčnika, murskosoboški škof mons. dr. Peter Štumpf bo ob isti uri v murskosoboški stolnici posvetil v mašnike diakone iz murskosoboške škofije: Matjaža Muršiča Klenarja, salezijanca Mitjo Štefana Franca in minorita p. Antona Borovnjaka. Celjski škof mons. dr. Stanislav Lipovšek bo ob 17. uri v celjski stolnici posvetil v mašnika diakona Gregorja Majcna. Prav tako ob 17. uri bo v koprski stolnici koprski škof mons. dr. Jurij Bizjak posvetil v mašnika diakona koprske škofije dr. Janeza Jurija Arneža.

Ljubljanski nadškof Zore je v uvodu v mašo v ljubljanski stolnici (pri oltarju sta se mu pridružila pomožna škofa dr. Anton Jamnik in dr. Franc Šuštar, v prezbiteriju in pod njim številni duhovniki, v cerkvi pa zelo veliko vernikov in sorodniki novomašnikov) dejal, da Bog tudi v času, ko se marsikomu dozdeva, da je umolknil, kliče fante v duhovništvo. Pozdravil je zbrane duhovnike, med njimi posebej letošnje jubilante, spomnil na nekdanjega ljubljanskega nadškofa dr. Alojzija Šuštarja, vernike pa povabil h goreči molitvi za novomašnike in nove duhovne poklice.

V govoru med mašo je trem novomašnikom iz ljubljanske nadškofije namenil besede poguma: »Ne bojte se, da boste govorili gluhim in slepim … Vaš korak naj ne omahuje … Za nobeno ceno ne prodajajte resnice, ki je Kristus. Za Gospoda in za brate bodite pripravljeni iti tudi v smrt.« Opogumil jih je, naj se, kadar bodo imeli občutek, da so prišli do roba, »vržejo v Očetovo naročje«.

Polno cerkev zbranih duhovnikov, redovnikov, redovnic, najožjih in drugih sorodnikov, prijateljev, znancev, župljanov župnij, iz katerih prihajajo novomašniki Rožman, Virant in Horvat, ter druge vernike je nadškof Zore nazadnje povabil, naj »ljubeznivo in potrpežljivo sprejemajo te brate«. Pridigo je sklenil z besedami: »Bodimo trdna opora drug drugemu! Molimo drug za drugega!«

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh