Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Maša ZA Življenje

Objava: 12. 08. 2009 / 10:29
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Maša ZA Življenje

Sydneyski kardinal Pell daroval mašo za nosečnice

Sydneyski kardinal George Pell je minulo nedeljo v Marijini baziliki v Sydneyu daroval sveto mašo za vse nosečnice. Maše se je udeležilo preko 150 bodočih mamic, ki so ob koncu bogoslužja prejele kardinalov osebni blagoslov.

Direktor Nadškofijskega središča za življenje, zakon in družino je v sporočilu za javnost zapisal, da ‘nadškof in nadškofija z veseljem praznujejo čudoviti dar novega življenja in pripravljenost žensk, da novo življenje posredujejo. Pri maši so dobrodošle vse bodoče mamice, ne glede na to, iz kakšnih okoliščin izhajajo in ali so v partnerski zvezi ali ne. V nadškofiji želimo slaviti z ženskami, ki so se odločile ZA otroka in s tem pokazale, da so popolnoma predane obrambi in zaščiti človeškega življenja’.

Zamisel o maši Za Življenje, ki so jo v sydneyski nadškofiji prvič obhajali v lanskem letu, se je kardinalu Pellu porodila med obiskom Seula v Južni Koreji, kjer je kot prva mednarodna osebnost prejel nagrado seulske nadškofije Mysterium Vitae Grand Prix za svojo zavezanost Življenju. S pomočjo nagrade je ustanovil sklad za raziskavo odraslih izvornih celic v Avstraliji.

Mašo Za Življenje redno darujejo korejski katoličani in tako se je kardinal Pell odločil, da bo zamisel uresničil tudi v Avstraliji.

Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh