Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Maša za pokojnega nadškofa Urana prihodnji ponedeljek

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 11. 06. 2021 / 09:22
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.06.2021 / 06:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Maša za pokojnega nadškofa Urana prihodnji ponedeljek

Maša za pokojnega nadškofa Urana prihodnji ponedeljek

Nadškof Alojz Uran je umrl na lansko veliko soboto zjutraj, pogreb je bil le v družinskem krogu.

Sveto mašo za pokojnega msgr. Alojza Urana bo v ljubljanski stolnici daroval nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore. FOTO: P. T.



Na lansko veliko soboto zjutraj je zemeljsko življenje končal in v večnost prestopil msgr. mag. Alojz Uran, ki je med letoma 2004 in 2009 opravljal službo ljubljanskega nadškofa metropolita.

Zaradi izrednih razmer epidemije novega koronavirusa in z njo povezanih ukrepov lani spomladi ni bilo mogoče izvesti pogreba s širšo udeležbo vernikov, temveč je v ljubljanski stolnici potekal v družinskem krogu njegovih najožjih svojcev in najbližjih sodelavcev duhovnikov ob neposrednem televizijskem in radijskem prenosu.


Pogreb je potekal v družinskem krogu pokojnikovih najožjih svojcev in najbližjih sodelavcev duhovnikov. FOTO: zajem zaslona


Tedaj so iz Slovenske škofovske konference (SŠK) sporočili, da bo zanj opravljena slovesna maša zadušnica v ljubljanski stolnici, ko bo nevarnost virusa minila. Sprva so jo nameravali izpeljali tri mesece pozneje, v soboto, 18. julija lani, a so jo zaradi tedaj vnovič zaostrenih epidemioloških razmer odpovedali oziroma prestavili na poznejši čas.

Zdaj so iz SŠK sporočili, da bo sveta maša za pokojnega nadškofa msgr. mag. Alojza Urana v ponedeljek, 21. junija 2021, v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja, kjer je tudi pokopan. Mašo bo daroval ljubljanski nadškof metropolit in predsednik SŠK msgr. Stanislav Zore.
_ _ _

SORODNE VSEBINE:

Nebeški Oče k sebi poklical Alojza Urana

»Če zaupaš, Gospod že ve, kaj dela«

Maša zadušnica za nadškofa Urana bo 18. julija

Maša zadušnica za msgr. Urana odpovedana

Kupi v trgovini

Novo
Preljubo veselje
Note iz Cerkvenega glasbenika
25,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh