Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Maša na Sabotinu ob 60-letnici konca vojne

Objava: 15. 06. 2005 / 08:50
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Maša na Sabotinu ob 60-letnici konca vojne

V soboto, 18. junija 2005, ob 10.00, bo v cerkvi sv. Valentina na Sabotinu maša ob 60-letnici konca druge svetovne vojne za vse žrtve vojn.

V soboto, 18. junija 2005, ob 10.00, bo v cerkvi sv. Valentina na Sabotinu maša ob 60-letnici konca druge svetovne vojne za vse žrtve vojn. Mašo bosta darovala koprski škof msgr. Metod Pirih in goriški nadškof msgr. Dino De Antoni.

»Ta kraj - cerkev sv. Valentina na Sabotinu - smo izbrali kot idealen in simboličen kraj za srečanje prebivalstva tega ozemlja in kot priložnost za sporočilo o novi poti sprave in miru, ki naj privede vedno večje število ljudi, da bi živeli v duhu vrednot, na katerih temelji novi svet, za katerega so - med drugim stotisoči dali življenja ali se osebno žrtvovali. Cerkev sv. Valentina se duhovno oživlja kot kraj spomina na prihodnost vseh v Evropi. Jutrišnji dan gradimo v spoštovanju tistih, ki so žrtvovali življenja, in tako, da vsak dan sprejemamo odgovornost, da verujemo v demokracijo, v mir in spoštovanje drugega,« so zapisali odgovorni za pripravo sv. maše.


TU SŠK

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh