Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Martinovo

Za vas piše:
Lejla Krk
Objava: 09. 11. 2022 / 11:54
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.11.2022 / 11:56
Martinovo
FOTO: Bernarda Gostečnik

Martinovo

Cvetača s prelivom

1 kg cvetače

sol

1 dl mleka

Preliv:

2 jajci

kis

olje

bel poper

peteršilj


V rahlo slani vodi z dodatkom mleka skuhaj očiščeno cvetačo. Nato jo preloži v toplo vodo, da ostane bela, in jo v njej ohladi. Jajci kuhaj 10 minut. Ohlajeni olupi in zreži na majhne kocke. Hladno in odcejeno cvetačo polij na steklenem krožniku ali v plitvi skledi z mešanico olja, kisa, soli, jajc in belega popra ter jo malo potresi z drobno zrezanim peteršiljem.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh