Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Martin Golob na dražbi iztržil 5000 evrov

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 20. 07. 2020 / 11:48
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.07.2020 / 08:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Martin Golob na dražbi iztržil 5000 evrov

Martin Golob na dražbi iztržil 5000 evrov

Dosedanji duhovnik v župniji Srednja vas je izkupiček od prodane lade nive namenil Slovenski karitas.

Foto: Facebook/posnetek zaslona

Duhovnik in vloger Martin Golob, ki se z avgustom iz župnije Srednja vas v Bohinju seli v Grosuplje, se ne poslavlja zgolj od dosedanjega župnijskega občestva, temveč tudi od zelo prepoznavnega jeklenega konjička, barvite lade nive. »Je letnik 2009, zelo lepo ohranjena, zdrava karoserija, prevoženih skoraj 170.000 kilometrov. Vžge kot porsche, pelješ pa se kot v zelo udobnem traktorju. Ima avtoradio, ojačevalec, nizkotonec, klimo, električno pomik stekel, 'bullbar' z reflektorjem, zadnjo vlečno kljuko,« ga je Golob opisal konec junija, ko je dal vozilo na javno dražbo za dobrodelne namene.

Začetna cena je bila 3500 evrov, na spletnem omrežju pa je zagotovil, da bo ves izkupiček od prodaje nakazal Slovenski karitas za družine v stiski. Akcija se je končala sredi meseca, Golob pa je na facebooku potrdil, da je lada niva dobila novega lastnika.

Ne bo pa šla daleč. Novi lastnik je namreč Golobov naslednik v župniji Srednja vas v Bohinju, ki je po opravljeni testni vožnji prepričan, da bo jekleni konjiček kot nalašč za vožnjo po župniji, ki ima poleg župnijske cerkve sv. Martina še štiri podružnice.

Lada niva je bila prodana za 5000 evrov, ki jih je Martin Golob v petek nakazal na Karitas. »Namen akcije je bil, da zaključim lepo obdobje v Bohinju. Ta barvit avto me je tu tudi zaznamoval in nisem imel srca, da bi ga dal med oglase. Kot duhovnik v večini živim od darov in tudi sam zelo rad podarim in dajem naprej. To je bil smisel vsega. Avto je vreden svojega denarja, saj obstajamo ljudje, ki nam je vožnja v takih avtomobilih zares doživetje. Vem, da bo šel izkupiček v prave roke, ker vem, da so ljudje, ki potrebujejo našo pomoč. Novemu lastniku pa želim čim več prijetnih in doživetih kilometrov,« je zapisal Martin Golob.

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh