Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Martin Golob in David Zupančič obiskala Pediatrično kliniko

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 16. 07. 2024 / 10:38
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.07.2024 / 12:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Martin Golob in David Zupančič obiskala Pediatrično kliniko
Martin Golob, Muca Copatarica in David Zupančič so obiskali male bolnike. FOTO: Saša Kovačič

Martin Golob in David Zupančič obiskala Pediatrično kliniko

Zdravnik David Zupančič in duhovnik Martin Golob sta izpolnila obljubo, ki sta jo dala maja na dobrodelnem dogodku David in Martin o iskanju miru, kjer sta zbirala sredstva za društvo Junaki 3. nadstropja.

Obiskala sta otroke, ki se zdravijo na Pediatrični kliniki v Ljubljani, z njimi pokramljala in jim prebrala pravljico Muca Copatarica Ele Peroci.

Martin in David sta otrokom skupaj prebrala pravljico. FOTO: Saša Kovačič

Pridružili so se jima predsednica Junakov 3. nadstropja Urška Kolenc, predsednica uprave Skupine Mladinska knjiga Karmen Pangos, direktor Založbe Družina Tone Rode, glavna urednica založbe Mladinska knjiga Alenka Kepic Mohar in glavni urednik založbe Družina David Ahačič. Sprejela sta jih strokovni in poslovni direktor Pediatrične klinike Marko Pokorn in Teodor Žepič.

Vodstvo obeh založb, Junakov 3. nadstropja in Pediatrične klinike. FOTO: Saša Kovačič

Kot je povedal Marko Pokorn, so bili na kliniki obiska zelo veseli, saj se zavedajo, da živimo v času zaslonov, ki zlahka zasvojijo. »Zato smo hvaležni tako za obisk pomembnih avtorjev pisane besede, ki bodo svoj čas posvetili bolnikom na kliniki in jim brali pravljice, kot tudi za knjižna darila, ki bodo otroke spodbujala k branju in jim tako krajšala čas, lajšala bolezen in bogatila domišljijo,« je dodal.

Mali bolniki so prejeli knjige in revije. FOTO: Saša Kovačič

Zupančič in Golob sodita med najbolj brane slovenske avtorje. Prvi je v času epidemije covida-19 napisal prvenec Življenje v sivi coni, ki je ob izidu oktobra 2022 podrl vse prodajne rekorde, lani pa je izdal knjigo Znanost mirnega življenja. Golob je novembra 2022 skupaj z Lojzetom Grčmanom izdal uspešnico Na spletni prižnici, ki je s skoraj 25.000 prodanimi izvodi postala ena največjih slovenskih knjižnih uspešnic, aprila letos pa je luč sveta ugledala še knjiga 365 dni z Božjo besedo.

Preberite tudi: Župnik Martin in zdravnik David na motivacijskem večeru o iskanju miru

David Zupančič, ki je sicer tudi oče majhne deklice, je po dogodku ganjen dejal: »Težko je verjeti, kako lahko tako kratek obisk tako popolnoma napolni srce. Hvaležen sem, da sem lahko del te zgodbe in da sem lahko v živo spoznal Junakinje in Junake. In neskončno sem ponosen na njihov pogum in njihovo moč.«

FOTO: Saša Kovačič

Martin Golob pa pravi: »Hvaležen sem, da sem lahko obiskal otroke v Pediatrični kliniki in jim skupaj z Davidom Zupančičem prebral pravljico. Od njih sem odšel z ganjenostjo – kako se ti mali borci s svojimi starši borijo za zdravje. Ob vsem tem sem se okrepil v miselnosti, da moram biti bolj hvaležen za vsak dan in da se vedno, vsak trenutek splača nameniti za bolne in uboge.«

FOTO: Saša Kovačič

Kupi v trgovini

Novo
365 dni z Božjo besedo
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh