»Marsikdo zaradi notranjega nemira stika po hladilniku, čeprav ni lačen«
»Marsikdo zaradi notranjega nemira stika po hladilniku, čeprav ni lačen«
Iva Lovšin Kukman je doktorirala iz živilstva in se zaposlila v prehrambni industriji. Zadnjih 15 let vodi sektor razvoja in kakovosti. V istem času se je začela ukvarjati s prehranskim svetovanjem, ob katerem je spoznavala, da je človekovo doživljanje ob tem popolnoma prezrto. Svoje znanje je nadgradila s študijem zakonske in družinske terapije. Izvaja prehransko svetovanje s celostnim pristopom, ker vidi človeka z vsem njegovim doživljanjem in težavami, s katerimi se sooča.
Kakšna je prehrana sodobnega človeka?
Težko je govoriti na splošno, saj je način prehrane individualna izbira posameznika. Mnogi jedo kakovostno in zdravo. Izbirajo, kaj jedo, pozorni so, kako hrano pripravijo in tudi, kje jo kupujejo. Nekateri jo celo sami pridelujejo. Na splošno pa ljudje jedo hrano, ki je preveč osiromašena hranilnih in nujno potrebnih vitalnih snovi, energijsko preveč kalorična in obremenjena s kemikalijami. Te so sicer v dovoljenih mejah, vendar vplivaj...