Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Marijo ljubimo kot Mater«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 10. 05. 2017 / 09:23
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Marijo ljubimo kot Mater«

Papež Frančišek je katehezo med današnjo splošno avdienco posvetil Mariji, Materi upanja.

Papež Frančišek je katehezo med današnjo splošno avdienco posvetil Mariji, Materi upanja. Kot poroča Radio Ognjišče, je portugalske romarje, zbrane na trgu pred Petrovo baziliko, prav posebej prosil, naj molijo za njegovo potovanje v Fatimo, kamor odhaja v petek.



Sveti oče je v katehezi spomnil, da je Marija v svojem življenju prestala več preizkušenj. Sprejela je angelovo povabilo, čeprav ni vedela, kaj jo v resnici čaka. Po papeževih besedah se nam Marija »v tistem trenutku pokaže kot ena od mnogih mater tega sveta, ki so pogumne vse do skrajnosti, ko gre za to, da v svojem telesu sprejmejo zgodbo novega človeka, ki prihaja na svet«.

Prvi »da« pa je bil le začetek Marijine poslušnosti, ki je spremljala njeno materinsko pot. Evangeliji nam Božjo Mater predstavijo kot tiho ženo, ki pogosto ni razumela, kaj se dogaja, ampak je vsako besedo in vsak dogodek premišljevala v svojem srcu.

Marija Pred ni izgubila poguma pred negotovostmi življenja, nikoli nasilno protestirala. Bila je žena, ki je poslušala in sprejela življenje z vsem, kar prinaša, vse do najtemnejše noči, ko je bil njen sin pribit na križ.

Čeprav v evangelijih o njej ni veliko zapisov, se pojavi v ključnem trenutku, ko ob križanju Jezusa vsi zapustijo. Nikjer ne najdemo opisa njenega trpljenja, evangeliji nam povedo le, da je stala pod križem, »zvesto navzoča vedno, ko je treba držati prižgano svečo v temi in megli«.

Tudi Marija ni vedela za Božji načrt vstajenja svojega Sina, ampak je vztrajala v zvestobi Božji volji. Potem pa je bila preprosto navzoča v porajajoči se Cerkvi. »Zato jo ljubimo kot Mater. Uči nas namreč kreposti pričakovanja, tudi ko se zdi, da ni več nima smisla«, je današnjo katehezo zaključil papež Frančišek.

Vir: Radio Ognjišče
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh