Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Maraton na filmskem platnu

Za vas piše:
Nina Kestnar
Objava: 17. 11. 2015 / 11:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Maraton na filmskem platnu

Ogled treh filmov je ponudil možnost za odpiranje novih obzorij, osebno rast in ozaveščenost ter kritičnost pri gledanju filmov.

V soboto, 14. novembra, je bil Viču 13. Filmski maraton pod vodstvom p. Andraža Arka in br. Jona Veneta. Preko ogleda treh filmov je ponudil možnost za odpiranje novih obzorij, osebno rast in ozaveščenost ter kritičnost pri gledanju filmov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Film Bog ni mrtev (Harold Cronk, 2014), v katerem učitelj filozofije na preizkušnjo postavi vero svojega študenta, ki sprejme težko nalogo in se kot odvetnik postavi na stran Boga ter zagovarja njegov obstoj, ponudi priložnost za razmislek kako vsak izmed nas reagira na provokacije učiteljev in drugih, ki blatijo našo vero.

Naslednji film je bil Romero (John Duigan, 1989). »Maratonce« je popeljal v nedavno zgodovino San Salvadorja, ko je bl. Osar Romero (takratni nadškof) v nasprotovanju nasilja vladajočih skrbel za svoje ljudstvo in za svoje početje tudi plačal z življenjem. Po tem in zadnjem filmu z naslovom Nebesa so resnična (Randall Wallace, 2014), se lahko skozi oči majhnega dečka, ki je med operacijo obiskal nebesa, sprašujemo v kaj verujemo in kaj vse smo za to vero pripravljeni storiti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za kritičnega gledalca je bistveno, da si po koncu vsakega filma skuša odgovoriti na dvoje: kaj je sporočilo ogledanega filma in kakšne občutke in čustva videno pušča na njem; le tako se je možno izogniti manipulaciji filmske industrije in iz videnega vzeti nekaj za svojo rast.Letošnji filmski maraton je pri udeležencih ponovno prebudil vprašanja o obstoju Boga in nebes, o osebni veri in pričevanju, ki ga lahko kot posamezniki živimo v svetu, preko filmov je ponudil tudi zglede oseb, ki so se borili za svoja prepričanja in jih brezpogojno živeli v vseh preizkušnjah.

Kupi v trgovini

Novo
Vrnitev
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh