Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Mama, oče in otroci« na polovici poti!

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 11. 2016 / 10:36
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Mama, oče in otroci« na polovici poti!

»Mama, oče in otroci« na polovici poti!

V sedmih evropskih državah je dosežena polovica potrebnih kvot.

Evropska državljanska pobuda Mama, oče in otroci, katere namen je zaščititi družino in zakon na evropski ravni predvsem z jasno definicijo, kaj sta družina in zakonska skupnost, v izjavi za javnost z veseljem sporoča, da je sedem držav članic Evropske zveze doseglo svoje narodne kvote pri zbiranju podpisov za podporo omenjeni pobudi. Poleg Poljske, Grčije, Slovaške in Finske so Madžarska, Hrvaška in Latvija dosegle, nekatere med njimi pa celo presegle minimalne kvote, ki veljajo za posamezne države. S tem je doseženo število minimalnih potrebnih kvot in polovični cilj za uspeh pobude na ravni Evropske zveze.



»Z veseljem ugotavljamo, da smo dosegli število minimalnih kvot, potrebnih za uradno potrditev naše pobude. Kot je razvidno iz trenutnih rezultatov, imata zakonska zveza in družina v Evropi močno podporo. To je resnično veliko znamenje, ki kaže, kaj zakon in družina pomenita Evropejcem. Kot predsednica pobude Mama, oče in otroci sem vesela in ponosna, da je toliko državljanov pripravljenih izraziti svojo podporo tudi v javnosti«, je povedala Edit Frivaldszky in nadaljevala s pozivom k nadaljnji dejavnosti: »Zdaj upamo, da bo to spodbudilo tudi druge državljane, naj preko naše pobude izrečejo svoje mnenje v podporo zakonski zvezi in družini!«

Razvoj omenjene pobude nas vabi k razmisleku o trenutnem stanju zakona in družine v Evropi. »Pobudo Mama, oče in otroci so predlagali državljani iz sedmih različnih držav članic Evropske zveze, pobuda pa se je hitro razširila po vsej Evropi. Zanimiva je ugotovitev, da vse države, ki so prve dosegle minimalno potrebno število kvot, ležijo na vzhodnem delu celine. To jasno kaže na potrebo po skupni definiciji na evropski ravni, da bi se izognili napetostim, ki bi naposled lahko spodkopale socialni mir v Evropi«, je dejala Maria Hildingsson, članica državljanskega odbora in glavna tajnica pobude.

Sodelujoči v pobudi Mama, oče in otroci bodo nadaljevali z zbiranjem podpisov za dosego druge polovice zahtevanih kvot, skupno je namreč potrebnih milijon podpisov. Velik preboj s strani zgoraj omenjenih sedmih držav ni le spodbuda, ampak tudi močno politično znamenje na področju zakona in družine v kontekstu Evropske zveze. To sporočilo je eden osrednjih namenov pobude, ki skuša svoje želje uveljaviti za metodo Evropske državljanske pobude, s katero lahko državljani izrazijo svoje mnenje in vplivajo na oblikovanje zakonodajnih predlogov Evropske zveze.

Vir: Mum, Dad & Kids European Citizens' Initiative / izjava za javnost
Foto: arhiv Družine

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh