Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mala šola kuharije

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 09. 07. 2024 / 09:36
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 09.07.2024 / 09:44
Mala šola kuharije
Kuhanje. FOTO: Urška Bernik

Mala šola kuharije

Čas počitnic kot priložnost, da otrokom privzgojimo ljubezen do kuhe.

Kuhinja je bila nekoč nekakšen posvečen prostor, kamor je smela vstopiti le ženska noga. Razlog za to so bile majhne kuhinje, v katerih je bil prostor res le za enega, dva sta se že gnetla. Po drugi strani pa … kdo bi vedel (za)kaj. Predlagam, da dokončno opravimo s tem nesmislom in to poletje svoje otroke povabimo med lonce in ponve. Ker znanje v pripravi hrane še kako koristi vsakomur, ne glede na starost ali spol. Opremljeni s temi veščinami smo kos vsakršnim življenjskim razmeram, kar je tudi naloga staršev v vzgoji otrok.

Priprava hrane je družaben dogodek, čemur pritrjujejo snovalci bivalnih prostorov, ko kuhinjo danes postavijo za glavni prostor v stanovanju. Ta je velik, povezan z jedilno mizo in pogosto še z dnevno sobo. Kuhinja je postala središče življenja sodobne družine, saj kaj je lepšega, kot da vsi sodelujemo pri pripravi obroka in se med delom pogovorimo. Kjer kuhinja ostaja majhna: del priprave gotovo zmoremo opraviti na kuhinjski mizi, jedi pa so nedvomn...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh