Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Lurd« na Dobrovi in 70 let Mira Šlibarja

Za vas piše:
Magdalena Tehovnik
Objava: 23. 07. 2020 / 10:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.07.2020 / 10:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Lurd« na Dobrovi in 70 let Mira Šlibarja

»Lurd« na Dobrovi in 70 let Mira Šlibarja

Farani smo ga vzljubili zaradi njegove pristnosti, skromnosti, stalne vedrine in naklonjenosti do nas.

Miro Šlibar z romarji. Foto: arhiv MŠ



Lurški romarji, bolniki, invalidi in starejši, prijatelji bolnih in drugi že nekaj let vsako tretjo soboto v mesecu romamo v dobrovsko cerkev Marijinega vnebovzetja na Dobrovo. Letošnjo julijsko soboto, 18. julija, smo prišli sem še s posebnim namenom. Tu naj bi vsaj malo doživeli Lurd – tja naj bi to leto že petnajstič po vrsti romali skupaj z Unitalsi iz Gorice, a zaupamo, da Marija tako na Dobrovi kot v Lurdu sliši naše prošnje. Zato smo jo na »malem romanju« prosili za varstvo in spremstvo tudi pred koronavirusom. Pri maši so nas spremljale Marijine besede sv. Bernardki: »Brezmadežno spočetje sem!«

Po kolenih obhoditi svet, če s tem rešiš eno samo dušo

»Lurškemu kaplanu« Miru Šlibarju smo se zahvalili ob njegovem 70. rojstnem dnevu in godu. Farani smo ga vzljubili zaradi njegove pristnosti, izredne skromnosti, stalne vedrine, ki ima močan temelj v njegovi veri, in zaradi njegove naklonjenosti do nas, še posebno do bolnih in trpečih. Zahvalno mašo ob svoji sedemdesetletnici življenja je Šlibar, sedaj hišni duhovnik pri Marijinih sestrah na Dobrovi (dejaven pa je še na mnogih drugih področjih), v soboto zvečer obhajal skupaj z domačim župnikom Janezom Kvaternikom, pri pridigi pa skromno povzel svoje življenje, ki je ena sama zahvala Bogu za vse, kar mu je bilo dano. Božjemu klicu je sledil tudi s pomočjo domačega duhovnika, ki je pravil, da je vredno po kolenih obhoditi svet, če s tem rešiš eno samo dušo.

Spoštovani Miro, hvala za vse!

Pri slovesni maši so sodelovali farani, obogatil pa jo je priložnostni kvartet iz Kovorja. Mešani pevski zbor Dobrova ga je razveselil s priljubljeno Alelujo, godba Dobrova - Polhov Gradec z venčkom domačih po maši pred cerkvijo, člani župnijske Karitas s pogostitvijo, Jože Potrebuješ s hčerkama s pozdravom in nastopom v župnijski dvorani, fantje s harmoniko in petjem, otroci s svečkami pri torti, vsi pa s svojo dobrohotno prisotnostjo. Spoštovani Miro Šlibar, hvaležni smo vam za vse spodbudne besede in nasmeh, ki priča o večnem veselju.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh