Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladi kmet iz Gotenice o svojem slavnem prijatelju Luku Dončiću: »Luka spoštuje naše delo«

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 29. 08. 2024 / 05:00
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 29.08.2024 / 08:36
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mladi kmet iz Gotenice o svojem slavnem prijatelju Luku Dončiću: »Luka spoštuje naše delo«
Levo: Luka Dončič na treningu moške članske košarkarske reprezentance leta 2023. FOTO: Anže Malovrh/STA Desno: Vito Kocjančič je uspešen mladi kmet. FOTO: osebni arhiv

Mladi kmet iz Gotenice o svojem slavnem prijatelju Luku Dončiću: »Luka spoštuje naše delo«

Le malokdo je vedel, da največji slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić del počitnic rad preživi na kmetiji. NBA je v torek na družbenih omrežjih objavila posnetek Luka na balah sena, v sirarni, na pašniku s kravami in na traktorju na ekološki kmetiji Kocjančič v Gotenici.

Na posnetku je Luka potrdil, da si po upokojitvi želi imeti svojo kmetijo. »Lepo je. Ker lahko prideluješ hrano in opazuješ pokrajino. Je zelo lepo in zelo mirno,« je povedal na posnetku.

Luka Dončić na kmetiji Kocjančič ni bil prvič, pač pa tja prihaja že dolga leta. Z brati, ki vodijo kmetijo, so prijatelji že trinajst let. Vito Kocjančič nam je povedal, da so se spoznali na morju in se tako dobro ujeli, da se vsako leto srečajo. »Vsako leto gremo mi k njemu in tudi on pride k nam.«

Vito skupaj z bratoma vodi kmetijo Kocjančič v Gotenici. FOTO: Urša Premik/osebni arhiv družine Kocjančič

Nikoli se ne pogovarjajo o športu

Zanimivo je, da se nikoli ne pogovarjajo o športu. »Nimam njegovega podpisanega dresa,« je rekel Vito. Druži jih preprostost, je povedal Vito, da so skupaj lahko to, kar so. Ugibal je, da je Luku najbrž težko, kadar hočejo biti ljudje z njim zato, ker je slaven košarkar. Z brati Kocjančič pa je lahko preprosto Luka. »Luka je moj prijatelj, všeč mi je njegova preprostost,« je povedal Vito.

Spoznajte mlade slovenske kmete v podkastu Mladost na kmetiji.

Kot je Luka Dončić povedal na posnetku, je tudi Vito pritrdil, da našega košarkarskega asa navdušuje mir na kmetiji, pa tudi domača in kvalitetna hrana. Iz pogovora je bilo začutiti, da tudi med brati Kocjančič in Lukom Dončićem smeha ne manjka.

Luka jim kdaj pomaga pri delu na kmetiji

Na kmetiji vzrejajo 250 glav živine in pridelajo 700 tisoč litrov ekološkega mleka na leto. FOTO: Urša Premik/osebni arhiv družine Kocjančič

Kot v vrhunskem športu je tudi na kmetiji za uspeh potrebno vztrajno in trdo delo. Vito je povedal, da skupaj z bratoma in še dvema zaposlenima redijo kar 250 glav živine in pridelajo okrog 700 tisoč litrov ekološkega mleka na leto. Eno tretjino ga predelajo v mlečne izdelke, s katerimi zalagajo šole in vrtce, prodajajo jih na tržnici v Kočevju, kupite pa jih lahko tudi v nekaterih trgovinah.

»Luka spoštuje naše delo, tudi pomaga mi kdaj, na primer pri polnjenju mleka,« je povedal Vito.


Nalaganje
Nazaj na vrh