Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»L'Osservatore« v prenovljeni tedenski izdaji

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 01. 2017 / 08:24
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:33
Ustavi predvajanje Nalaganje

»L'Osservatore« v prenovljeni tedenski izdaji

Nadškof Becciu: časnik bo še naprej upošteval papeževo mnenje, vpeljani novi vsebinski poudarki.

Vatikanski časnik L'Osservatore Romano bo odslej izhajal v prenovljeni italijanski tedenski izdaji. Cilj prenove je pridobivanje novega kroga bralcev in tematskih področij, je na predstavitvi v Vatikanu pojasnil nadškof Angelo Becciu, vodja oddelka za splošna vprašanja pri vatikanskem državnem tajništvu.

L'Osservatore ostaja papeževo sredstvo za posredovanje informacij, želi pa upoštevati Frančiškov slog, je poudaril Becciu. V načrtu so tako večja odprtost do nevernih in katoliških laikov ter novi vsebinski poudarki na ekologiji in mirovnih prizadevanjih, verskem in kulturnem dialogu ter ženskih vprašanjih.

Nadškof Becciu je ob tej priložnosti zagotovil, da časnik ohranja klasično tiskano obliko. Tudi v obdobju spletnega časnikarstva še vedno zelo veliko ljudi rado poseže po tiskanih medijih, »ki jih lahko prebirajo v naslanjaču in s skodelico kave v roki«. Reforma sicer pomeni, da je bilo treba racionalizirati delovno silo in varčevati, obenem pa dati prostor novostim, ki bi lahko vplivale na javno mnenje.

Prenovljena italijanska tedenska izdaja bo izhajala ob četrtkih na 24 straneh, z rubrikami o vatikanskem in svetovnem dogajanju, kulturi in religiji. Dodane so tudi nove rubrike, v katerih bodo besedo dobili neverujoči.

L'Osservatore Romano izhaja kot dnevnik v italijanskem jeziku, vzporedno pa izhajajo tudi tedenske izdaje v več svetovnih jezikih. Od maja 2016 kot samostojna revija za žensko duhovnost izhaja tudi mesečna priloga z naslovom Ženska – Cerkev – svet.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Stvari, ki bi jih želel vedeti pred poroko
Medosebni odnosi
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh