Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lombardi: Poslovilna splošna avdienca brez bogoslužnega dela

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 26. 02. 2013 / 16:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Lombardi: Poslovilna splošna avdienca brez bogoslužnega dela

Ob začetku današnje splošne avdience se bo Benedikt XVI. v odprtem terenskem vozilu zapeljal med množico zbranih vernikov na Trgu sv. Petra v Vatikanu.

Papež Benedikt XVI. se bo danes v okviru običajne splošne avdience poslovil od obiskovalcev in vernikov z vsega sveta. Prvotne načrte, da bi tedensko avdienco ob tej priložnosti močneje zaznamovali z bogoslužnimi elementi, so kasneje opustili, je na tiskovni konferenci v Vatikanu pojasnil tamkajšnji tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi.

Ob začetku avdience se bo Benedikt XVI. v odprtem terenskem vozilu zapeljal med množico zbranih vernikov na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Doslej se je pri Vatikanski prefekturi prijavilo preko 50.000 udeležencev, prireditelji pa pričakujejo več kot 250.000 obiskovalcev. Vožnja med množico romarjev bo trajala malce dlje kot običajno, sveti oče pa tokrat po avdienci ne bo na kratko pozdravil posebnih gostov.

Kot je dejal p. Lombardi, želi 'na tisoče ljudi papežu še zadnjič seči v roko', vendar bo tokrat 'zaradi pravičnosti' tudi ta običaj splošnih avdienc izpuščen.

Papež bo s helikopterjem v Castel Gandolfo poletel jutri, 28. februarja, ob 17. uri. Njegov odhod bo v živo prenašala vatikanska televizija. V Castel Gandolfu bo Benedikta XVI. ob 17.30 sprejel tamkajšnji škof Marcello Semerano iz škofije Albano. Benedikt XVI. bo v papeški letni rezidenci ostal do konca letošnjega maja, zatem pa se bo preselil v svoje prostore 'po upokojitvi' v samostanu 'Mater Ecclesiae' v Vatikanskih vrtovih.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh