Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Litva nestrpno pričakuje papeža Frančiška

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 14. 09. 2018 / 11:00
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.09.2018 / 10:41
Ustavi predvajanje Nalaganje

Litva nestrpno pričakuje papeža Frančiška

Papež bo Baltske države Litvo, Latvijo in Estonijo obiskal med 22. in 25. septembrom.

Litvanci že nestrpno pričakujejo obisk papeža Frančiška, ki jutri potuje v to baltsko državo. Papež bo dva dni preživel v Litvi, nato pa še po en dan v Latviji in Estoniji.

Nadškof Gintaras Grušas iz litvanske prestolnice Vilna je v pogovoru za spletni portal Vatican News spregovoril o vzdušju v državi pred prihodom svetega očeta.

Nadškof, ki je tudi predsednik Litvanske škofovske konference, je dejal, da med ljudmi vlada »velika nestrpnost« in vsi se v zadnjih trenutkih trudijo, da bi svetega očeta kar najlepše sprejeli. Postavljeni so že vsi odri za dogodke s papežem, prijave udeležencev so že zaključene.

Frančiškov obisk je po besedah nadškofa Grušasa tesno povezan s praznovanjem 25. obletnice obiska papeža Janeza Pavla II., ki je v Litvo potoval septembra 1993. Litvanci so ta obisk takrat označili kot »velik dar« danes že pokojnega papeža.

Tokrat verniki v Litvi pričakujejo spodbudne besede papeža Frančiška in njegovo evangeljsko sporočilo, ki ga oznanja na vseh svojih potovanjih.

Frančišek bo v Litvi obiskal mesti Vilno in Kaunas, geslo obiska pa je »Jezus Kristus, naše upanje«. Sveti oče bo nato v ponedeljek, 24. septembra, obiskal še Latvijo in v torek, 25. septembra, sosednjo Estonijo, od koder se bo vrnil v Rim.

Video sporočilo papeža Frančiška pred obiskom baltskih dežel

»Na predvečer mojega obiska baltskih dežel Litve, Latvije in Estonije želim nameniti prisrčno pozdravno besedo vsem vam, ki prebivate v teh deželah.« S temi besedami je papež Frančišek začel video sporočilo, namenjeno vsem trem baltskim deželam. »Čeprav prihajam kot pastir katoliške Cerkve, želim objeti vse in ponuditi sporočilo miru, dobre volje in upanja za prihodnost.«


Vir: Vatican News
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Novo
Vsa moja resnica je v Njem
Pričevanja
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh