Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Listine apostolskega blagoslova na voljo tudi preko spleta

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 01. 03. 2019 / 11:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.03.2019 / 12:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Listine apostolskega blagoslova na voljo tudi preko spleta

Vatikanski urad za apostolske nabirke jih bo pošiljal tudi v Slovenijo.

Listino apostolskega blagoslova bo po novem mogoče naročiti tudi preko spleta Vatikanske ustanove za apostolske nabirke (Apostolske elemozinerije) in jo prejeti na dom, vključno s Slovenijo, poroča Radio Vatikan.

Človekoljubna dejavnost mora doseči vse, ki se nahajajo v stiski, kjer koli že so, in v ta namen uporablja tudi najsodobnejša sredstva, ki jih nudi tehnologija, začenši z internetom. Tudi Urad za apostolske nabirke, ki je obstajal že med pontifikatom Inocenca III., se prilagaja času, obenem pa ostaja zvest izročilu, ki ima globoke korenine v zgodovini Cerkve.

Sedanji vodja urada, kardinal Konrad Krajewski, se je zato odločil prenoviti uradno spletno stran (https://www.elemosineria.va/) in jo prilagoditi sodobnim zahtevam, da bi tako pomoč lahko lažje prehajala iz rok enega brata k drugemu. Med storitvami, ki jih urad nudi, so tudi »apostolski blagoslovi« za posebne priložnosti, ki jih bo odslej mogoče naročiti tudi preko spletne strani (https://www.elemosineria.va/papal-blessing-parchments/?lang=it). Doslej je bilo naročilo mogoče le osebno v Vatikanu ali preko faksa. Listino z apostolskim blagoslovom bo naročnik prejel na svoj dom, ne glede na državo.

Stroški za pripravo in pošiljanje apostolskih blagoslovov ter ostali morebitni darovi so kot vedno v celoti namenjeni za človekoljubne dejavnosti urada za apostolske nabirke, ki v papeževem imenu vsak dan konkretno pomaga ubogim. Zato ima spletna stran, ki je na voljo v sedmih jezikih, poseben odsek Darovi za papeževo človekoljubno delo (https://www.elemosineria.va/attivita-caritativa/?lang=it), kjer lahko osebe namenijo svoj dar za ljudi v stiski. Urad za apostolske nabirke je namreč ustanova, ki po eni strani prejema, da bi po drugi strani lahko darovala.

Vir: Radio Vatikan
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Jaz in K@REL
Za mladino
14,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh