Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Limonina pita

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 31. 05. 2022 / 14:48
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.05.2022 / 15:30
Limonina pita
FOTO: Krištof Koman

Limonina pita

Testo:

250 g moke

50 g mletega sladkorja

75 g olja

pol žličke vaniljevega sladkorja

75 ml belega vina

Nadev:

3–4 eko limone

500 g (albuminske) skute

150 g sladkorja

žlica mletega sladkorja


Iz naštetih sestavin hitro zgnetemo krhko testo, ki naj v hladilniku počiva pol ure. Nato z njim obložimo model, testo nekajkrat prebodemo z vilicami in slepo pečemo 20 minut v pečici pri 180 stopinjah.

Medtem za nadev ostrgamo lupino dveh limon, eno prihranimo, vse pa stisnemo, da dobimo 150 ml soka. Lupinico in sok v posodi pomešamo s skuto in sladkorjem.

Nadev naložimo na slepo pečeno testo in vrnemo v pečico za pol ure. Nazadnje ostrgamo še zadnjo lupino limone, jo pomešamo z mletim sladkorjem in potresemo po pečeni piti ter vrnemo v pečico še za 5 minut. Pečeno povsem ohladimo, da se strdi.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh