Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lignji in malinova juha

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 11. 09. 2024 / 07:57
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.09.2024 / 08:11
Lignji in malinova juha
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Lignji in malinova juha

Nadevani lignji

Očiščene lignje operi in pusti, da se odcedijo. Za nadev na olju praži sesekljano čebulo, dodaj narezane lovke in narezane gobe. Praži, da gobji sok povre. Dodaj česen, peteršilj in poper. Dobro premešaj, prilij 2 dl vina in kuhaj, da vino povre, ter odstavi. V ohlajeno vmešaj sir in sol. S tem nadevaj očiščene vrečke lignjev, do treh četrtin. Zašpili jih in od vseh strani opeci na olju. Prilij malo vina in jih na majhnem ognju duši uro. Med dušenjem prilivaj vino. Dušene lignje daj na servirni krožnik, okrasi s peteršiljem in postrezi.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh