Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lignji in hruška lepe Helene za sladico

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 12. 08. 2021 / 12:03
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.08.2021 / 12:12
Lignji in hruška lepe Helene za sladico
S. BERNARDA GOSTEčNIK

Lignji in hruška lepe Helene za sladico

Kuhamo s s. Bernardo Gostečnik

Polnjeni lignji

1 kg lignjev

6 dag olivnega olja

1 l ribje jušne osnove ali vode

Nadev:

4 žlice olja

čebula

namočena in ožeta žemlja

3 stroki česna

žlička sesekljanih

peteršiljevih listov

poper

2 jajci

sol

Na olju popraži sesekljano čebulo. Lovke očisti, operi in nareži. Daj na prepraženo čebulo in dodaj maščobo iz vrečke lignjev. Duši toliko časa, da zadiši. Dodaj kruh, česen, peteršilj in poper. Dobro premešaj in odstavi. V ohlajeno vmešaj jajci in sol. S tem nadevaj očiščene vrečke lignjev in jih zašpili. Na preostalem olju jih opeci z vseh strani. Prilij del jušne osnove in na majhnem ognju duši eno uro. Med dušenjem prilivaj jušno osnovo.


Hruška lepe Helene

6 hrušk viljamovk

sladoled

sladkorni sirup:

½ l vode,

20 dag sladkor...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh