Lignji in hruška lepe Helene za sladico
Lignji in hruška lepe Helene za sladico
Polnjeni lignji
1 kg lignjev
6 dag olivnega olja
1 l ribje jušne osnove ali vode
Nadev:
4 žlice olja
čebula
namočena in ožeta žemlja
3 stroki česna
žlička sesekljanih
peteršiljevih listov
poper
2 jajci
sol
Na olju popraži sesekljano čebulo. Lovke očisti, operi in nareži. Daj na prepraženo čebulo in dodaj maščobo iz vrečke lignjev. Duši toliko časa, da zadiši. Dodaj kruh, česen, peteršilj in poper. Dobro premešaj in odstavi. V ohlajeno vmešaj jajci in sol. S tem nadevaj očiščene vrečke lignjev in jih zašpili. Na preostalem olju jih opeci z vseh strani. Prilij del jušne osnove in na majhnem ognju duši eno uro. Med dušenjem prilivaj jušno osnovo.
Hruška lepe Helene
6 hrušk viljamovk
sladoled
sladkorni sirup:
½ l vode,
20 dag sladkor...