Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Letošnja likovna kolonija Umetniki za Karitas posvečena Jožici Ličen

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 21. 08. 2024 / 07:51
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.08.2024 / 09:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Letošnja likovna kolonija Umetniki za Karitas posvečena Jožici Ličen
Župnik Tomaž Kodrič je daroval mašo pred Vidmarjevo domačijo. FOTO: Ksenja Hočevar

Letošnja likovna kolonija Umetniki za Karitas posvečena Jožici Ličen

Na Sinjem vrhu nad Ajdovščino od začetka tedna poteka jubilejna, že 30. mednarodna likovna kolonija Umetniki za Karitas, tokrat pod geslom »Mostovi upanja«. V torek popoldne, 20. avgusta, je bila na domačiji Vidmar na Sinjem vrhu maša za vse pokojne, ki so tako ali drugače sodelovali v projektu.

Pri maši, ki jo je daroval Tomaž Kodrič, so se še zlasti spomnili Hieronima Vidmarja in Jožice Ličen, ki imata veliko zaslug, da projekt Umetniki za Karitas poteka že 30 let, prek katerega umetniki že tri desetletja širijo sporočilo lepega in dobrega.

Ekipa letošnje jubilejne mednarodne likovne kolonije na Sinjem vrhu. FOTO: FB Škofijska karitas Koper

Kdo so letošnji ustvarjalci?

Projekt Umetniki za Karitas že 30 let vodi Škofijska karitas Koper (ŠKK). Z njim skuša javnosti približati sodobno umetnost in jo obenem ozaveščati o stiskah v našem okolju. Kolonijo strokovno spremlja umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn. Za dobro počutje udeležencev v neokrnjeni naravi skrbi družina Vidmar s Sinjega vrha.

Nekaj fotoutrnikov z maše in letošnje kolonije si lahko ogledate v fotografijah Ksenje Hočevar. 

Letošnje kolonije se udeležujejo: Darko Slavec, Ihor Nesmiianov, Jana Humar, Jože Kotar, Klavdij Tutta, Laura Kumprej, Lojze Čemažar, Marta Jakopič Kunaver, Miljenka Šepić, Mirjana Matić in Veljko Toman.

Jožica Ličen (levo) je pred 30 leti začela kolonijo in jo vse do letošnje smrti vodila in organizirala. Fotografija je z lanske kolonije. Ob njej sta koordinatorka projekta Marjana Plesničar Jezeršek (v sredini) in Manica Ferenc z Družine. FOTO: Ksenja Hočevar

Ogled nastalih del s kulturnim programom

V četrtek, 22. avgusta, ob 17. uri, organizatorji likovne kolonije pripravljajo razstavo nastalih del s kulturnim programom na prostem. Nastopili bodo otroci z Gore z gledališko točko in Vokalna skupina Divox, zbrane pa bo nagovoril in se jim zahvalil koprski škof dr. Jurij Bizjak. Razstava nastalih in darovanih del bo na Sinjem vrhu na ogled do konca septembra. Zbrana sredstva bodo namenili za pomoč ostarelim in bolnim na območju koprske škofije.

Kupi v trgovini

Kultura šteje
Filozofija in esejistika
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh