Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Letno srečanje generalnih tajnikov evropskih škofovskih konferenc in sklep leta duhovništva

Objava: 11. 06. 2010 / 07:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Letno srečanje generalnih tajnikov evropskih škofovskih konferenc in sklep leta duhovništva

V imenu Slovenske škofovske konference (SŠK) se srečanja udeležuje njen generalni tajnik dr. Andrej Saje

Letno srečanje generalnih tajnikov evropskih škofovskih konferenc, ki ga organizira Svet evropskih škofovskih konferenc (CCEE), letos v Rimu poteka od četrtka, 10., do nedelje, 13. junija 2010 pod geslom 'Izzivi sodelovanja med Cerkvami: odnosi v Cerkvi, odnosi z državo in odnosi z mediji'. V imenu Slovenske škofovske konference (SŠK) se srečanja udeležuje njen generalni tajnik dr. Andrej Saje, sporočajo s Tiskovnega urada SŠK.

Osrednja tema srečanja, osvetljena z večih vidikov, je cerkveno sodelovanje tako na ravni škofovskih konferenc kot sodelovanje z državami in mediji. Predvidena je tudi razprava o spolnih zlorabah, na kateri bosta sodelovala msgr. Luis Ladaria DJ in msgr. Robert Deeley, tajnik in svetovalec pri Kongregaciji za nauk vere.

Srečanje generalnih tajnikov letos sovpada s sklepom leta duhovništva in z mednarodnim srečanjem duhovnikov, ki v Rimu poteka od srede, 9., do petka, 11. junija. Ob sklepu leta duhovništva bo pri slovesni sveti maši papež Benedikt XVI. somaševal z duhovniki, škofi in kardinali z vsega sveta.

Na fotografiji: dr. Andrej Saje, generalni tajnik Slovenske škofovske konference

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh