Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Lepo darilo letošnjim novomašnikom

Jože Pavlič
Za vas piše:
Jože Pavlič
Objava: 24. 06. 2016 / 13:41
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Lepo darilo letošnjim novomašnikom

Lepo darilo letošnjim novomašnikom

Založba Družina je v izrednem svetem letu usmiljenja izdala zelo lepo knjigo z naslovom Evangelij usmiljenega Očeta.



Založba Družina je v izrednem svetem letu usmiljenja izdala zelo lepo knjigo z naslovom Evangelij usmiljenega Očeta. Ta knjiga vsebuje evangeljske odlomke vseh treh lekcionarjev za nedelje in praznike za tri cerkvena leta (A, B, C). V njej je zajeto »oznanilo o življenju in delovanju ter o poslanstvu in nauku našega Gospoda Jezusa Kristusa, zato je najimenitnejši del Božje besede, ki se mu tudi pri bogoslužju izkazuje posebna čast,« je v spremni besedi z naslovom »Mozaik« usmiljenega Očeta zapisal koprski škof in ugleden biblicist mons. dr. Jurij Bizjak.

Teolog in slikar p. dr. Marko Ivan Rupnik pa v prispevku Kristus Duhovnik nam odpira pot do prestola milosti in usmiljenja pa ob podobah, ki jih prinaša knjiga in so njena izjemna likovna obogatitev, da te podobe niso »dekoracija ali scenografski opis prizorov, ampak so podobe, ki se navdihujejo pri bogoslužnem jeziku, pri bogoslužni umetnosti. Gre za izčiščenje bistvenega, da bi se mogla razodeti teološko-duhovna vsebina božje-človeške vzajemnosti.« Evangeliarij namreč lepšajo celostranski posnetki znamenitih Rupnikovih mozaikov, pospremljeni s kratkimi premišljevanji za osebno duhovno rast italijanskega strokovnjaka za bogoslužje in pastoralno teologijo Alessandra Amapanija.



To izredno lepo in dragoceno knjigo so 24. junija dobili v dar slovenski novomašniki ob koncu duhovnih vaj v minoritskem samostanu v Olimju. Vsakemu posebej jo je s željo po dobrem sodelovanju s tednikom Družina, pa tudi istoimensko založbo, izročila gospa Manica Ferenc, pri katoliškem tedniku Družina odgovorna za njegovo promocijo. Novomašniki so se darila zelo razveselili in bili zanj hvaležni. Gospa Manica Ferenc je vsem zaželela veliko božjega blagoslova pri njihovem delu, uspeha v Božjem vinogradu pa tudi povezanosti z Družino.


Kupi v trgovini

Jordan Peterson, Bog in krščanstvo
Duhovna rast
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh