Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Le naslednji papež bo lahko bral kardinalsko poročilo o aferi Vatileaks

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 26. 02. 2013 / 16:14
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Le naslednji papež bo lahko bral kardinalsko poročilo o aferi Vatileaks

Benedikt XVI. se je imenovanim kardinalom, članom preiskovalne komisije, zahvalil za njihovo prizadevno delo; preiskovalno poročilo ostaja neobjavljeno.

Preiskovalno poročilo treh kardinalov v aferi Vatileaks ostaja pod ključem in bo v branje vročeno le naslednjemu papežu, je razvidno iz poročila, ki so ga minuli ponedeljek objavili v Vatikanu po zaključeni avdienci za tri omenjene kardinale, Juliana Herranza, Jozefa Tomka in Salvatoreja De Giorgija. Sprva se je domnevalo, da bi papež lahko besedilo izročil v branje vsem kardinalom ob začetku generalne kongregacije.

Na avdienci se je papež trem kardinalom ob zaključku njihove naloge zahvalil za njihovo prizadevno delo, je zapisano v izjavi za javnost.

Njihovo poročilo je – »poleg omejitev in nepopolnosti v luči človeških dejavnikov sleherne ustanove – jasno pokazalo velikodušnost, pravičnost in predanost sodelavcev pri Svetem sedežu v službi papeža«.

»Papež se je odločil, da bodo dokumenti preiskave, katerih vsebina je znana le papežu, ostali na razpolago izključno le novemu papežu«, je še zapisano v poročilu iz Vatikana.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Preljubo veselje
Note iz Cerkvenega glasbenika
25,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh