Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kvatrnica na Mirenskem Gradu s prošnjo za prenovo Cerkve v Sloveniji

Za vas piše:
Janja Završnik
Objava: 18. 09. 2024 / 06:21
Oznake: Maša, Molitev, Praznik, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.09.2024 / 08:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kvatrnica na Mirenskem Gradu s prošnjo za prenovo Cerkve v Sloveniji
Procesija z lučkami in petimi litanijami. FOTO: Miha Kopač

Kvatrnica na Mirenskem Gradu s prošnjo za prenovo Cerkve v Sloveniji

Na Mirenskem Gradu bodo od petka, 20. septembra, do nedelje, 22. septembra 2024, obhajali glavni praznik svetišča na jesenske kvatre – kvatrnico.

Kvatrnica je dan zahvale za vse prejeto in prošnja za blagoslov ob trgatvi, na Mirenskem Gradu pa sovpada tudi s praznikom Žalostne Matere Božje, zavetnice cerkve. Letos bo praznovanje namenjeno prošnji za prenovo Cerkve v Sloveniji in obhajanju jubilejnega leta ob 400-letnici ustanovitve Misijonske družbe.

Post, križev pot, maša, procesija, molitveno bdenje

Priprava na praznovanje se bo začela v petek, 20. septembra, s postom zase in za Cerkev, ob 20.30 pa bo križev pot po poti na Mirenski Grad. Dan pozneje, v soboto, 21. septembra, bo ob 19. uri maša s procesijo z lučkami in po njej molitveno bdenje do polnoči pred kipom Žalostne Matere Božje. Priložnost bo tudi za spoved.

Slovesno mašo bo daroval škof Stres

V nedeljo, 22. septembra, pa bo slovesno mašo ob 16. uri daroval upokojeni škof msgr. dr. Anton Stres. Za najbolj vztrajne molivce bo zagotovljeno prenočišče, prijave zbirajo še danes, v sredo, 18. septembra, na telefonu 040 244 657 (Andreja). Hkrati vabijo tudi na ogled razstave fotografij na temo Svet v luči Besede v Gnidovčevem domu. Razstava je odprta vsak dan med 8. in 18. uro.

Nalaganje
Nazaj na vrh