Kuhamo s s. Bernardo Gostečnik
Kuhamo s s. Bernardo Gostečnik
Kipnik s kislo smetano
3 jajca
sol
¼ l kisle smetane
7 dag moke
5 dag naribanega parmezana ali sira
Loči rumenjake od beljakov. Z metlico stepi rumenjake, sol in kislo smetano. Iz beljakov stepi čvrst sneg, zamešaj ga v rumenjakovo zmes, dodaj moko in vse rahlo premešaj. Testo vlij v dobro pomaščen model za kipnike, posut z drobtinami. V vodni kopeli ga kuhaj tričetrt ure. Še vročega zvrni na krožnik in potresi z naribanim parmezanom ali katero drugo vrsto sira.
Sataraš z jajci
20 dag mesnatih sladkih rdečih paprik
1 čebula
½ kg paradižnika
⅛ dl olja
sol
poper
2 stroka česna
3 jajca
Očisti papriko in jo zreži na tanke rezance, čebulo pa nalistaj. Paradižnik daj v vrelo vodo za nekaj minut, olupi ga in zreži na krhlje. Na vročem olju prepraži čebulo, dodaj sol in 1 dl vode. Ko začne rumeneti, primešaj papriko in pokr...