Kuhala nam je Mateja Reš
Kuhala nam je Mateja Reš
Sredino dopoldne je v Galeriji Družina popestrila kuharica Mateja Reš, ki v Družini objavlja recepte in nasvete o živilih.
Obiskovalcem je pripravila vrsto zanimivih jedi in z navdušenjem odgovarjala na njihova vprašanja o kuhanju, sestavinah, sušenju zelenjave in zeliščih.
Postregla je solato iz surove repe, rdečega zelja, ki jo je začinila po svoje. Hitro je zmanjkalo okusne juhe iz ohrovta, korenčka in žitaric.
Ob tem je spekla poseben nekvašen kruh z dodatkom krompirja. Spregovorila je tudi o tem, kako lahko hrano obogatimo z lešniki in orehi.
Za posladek je nasmejana kuharica pripravila kroglice iz prosene kaše in sliv.
Obiskovalci so se lahko prepričali, da so jedi, kot jih pripravlja Mateja Reš, zdrave, iz naravnih sestavin in nezahtevne za pripravo.
Povedala je tudi, da enkrat na teden pripravi nekaj posebnega, in to takrat, ko kuha za Družino, kot sama imenuje pisanje članka za naš tednik.
Letos je pri Založbi Družina izšla knjiga Kuhajmo z Matejo Reš.
Foto: Tatjana Splichal