Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Krst osmega otroka v družini Štravs s Planine nad Šentjoštom

Za vas piše:
Sonja Malovrh
Objava: 16. 05. 2024 / 11:55
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 16.05.2024 / 12:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Krst osmega otroka v družini Štravs s Planine nad Šentjoštom
Mali Gaber se je rodil dan pred iztekom lanskega leta. FOTO: Vid Klančar

Krst osmega otroka v družini Štravs s Planine nad Šentjoštom

Novo življenje, rojstvo otroka, je največji čudež in milost, ki jo lahko prejmejo starši.

Mami Marjeti in očetu Florjanu, ki živita v zaselku Planina nad Šentjoštom, nedaleč stran od podružnične cerkve sv. Andreja, ki pripada fari Šentjošt, je bila podeljena že osmič. Dan pred iztekom lanskega leta sta povila osmega otroka, sina Gabra, katerega so v družini pričakali z odprtimi rokami. Pridružil se je bratcem in sestricama, z veseljem so ga sprejeli stari starši, prijatelji in celotno krščansko občestvo, v katerih bo lahko našel zgled poštenega in vernega kristjana.

Ljubljanski nadškof Stanislav Zore se je z izrazom veselja zahvalil Vsemogočnemu za dar novega življenja in otroku zaželel, da bi rasel v milosti ter modrosti in dočakal veliko let.

V soboto, 11. maja, je Gaber prejel zakrament svetega krsta, ki mu ga je ob navzočnosti domačega župnika Franca Kadunca podelil ljubljanski nadškof Stanislav Zore. Z izrazom veselja se je zahvalil Vsemogočnemu za dar novega življenja in otroku zaželel, da bi rasel v milosti ter modrosti in dočakal veliko let. Prosil je tudi za otrokovo mamo ter očeta, da bi mu bila z besedo in zgledom prva priča vere ter vedno obdana z Božjo ljubeznijo in imela veselje nad novim življenjem. 

Z mislijo na pravkar krščenega Gabra je nagovor zaključil z besedami pesnika Toneta Pavčka: »Dobrodošel med nami.« S kora pa je zadonela pesem: Božji sem otrok postal … Ob koncu bogoslužja sta mlada starša z Gabrom v naročju in obdana s sedmimi otroki tiho odšla iz cerkve …

Kupi v trgovini

Moj sveti krst
Za otroke
7,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh