Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Krščevanje muslimanov med 16. in 18. stoletjem

Za vas piše:
Katja Cingerle
Objava: 28. 05. 2019 / 08:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 28.05.2019 / 08:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Krščevanje muslimanov med 16. in 18. stoletjem

Krščevanje muslimanov med 16. in 18. stoletjem

Izšla je nova številka revije SLO: časi, kraji, ljudje.

Izšla je nova številka revije SLO: časi, kraji, ljudje. V njej lahko spoznate pozabljeno dediščino Betalovega spodmola, v katerem je Anelli ob koncu leta začel zahtevna in dolgotrajna izkopavanja. Že takoj pod površino je našel dele keramičnih posod, kamnite bruse, kosti domačih živali in plasti oglja.

Gledano v celoti je od leta 1594 do 1717 dokumentiranih 105 krstov, od tega 99 v krstnih matičnih knjigah. Gre za krščevanje muslimanov in njihovo vključevanje v družbo na Slovenskem med poznim 16. in zgodnjim 18. stoletjem.

Pišemo tudi o starodavnih gradiščih zahodne Slovenije, nadaljujemo pa tudi predstavitev življenjske in ustvarjalne poti prvega kranjskega polihistorja, Valvasorjevega predhodnika in mentorja, Janeza Ludvika Schönlebna, ter zgodbo o začetkih krščanstva na Slovenskem. Začenjamo pa zgodbo o velikih investicijah v mestno infrastrukturo v dubrovniški republiki v 15. stoletju.

Predstavljamo zdravnika v Egiptu, dr. Karla Pečnika, duhovnika Kristijana Cudermana na begu iz Ljubljane v Rateče maja 1945 Kakšen incident hladne vojne se je odvil na bohinjskem nebu, kako so lahko v socializmu prišli do stanovanja, kar je zdaj za mlade misija nemogoče, preberite v reviji SLO.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh