Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kriza med anglikanci: novoimenovani škof ne bo nastopil položaja

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 20. 12. 2012 / 09:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kriza med anglikanci: novoimenovani škof ne bo nastopil položaja

Londonski župnik North pričakuje 'težke čase' in se ne čuti poklicanega odigrati vloge 'zbiralnika cerkvene edinosti'.

Nek anglikanski duhovnik je zaradi trenutnih napetosti v angleški državni Cerkvi zavrnil svoje škofovsko imenovanje. V teh 'težkih časih' se ne čuti poklicanega odigrati vloge 'zbiralnika cerkvene edinosti', je besede londonskega župnika Philipa Northa navedla britanska radijska hiša BBC. North je bil oktobra letos izbran za naslednika škofa v Whitbyju.

Šestinštiridesetletni župnik je pred nekaj tedni na anglikanski generalni sinodi glasoval proti škofovskemu posvečevanju žensk v anglikanski Cerkvi. Sicer želja večine je bila zavrnjena z minimalno prevlado manjšinskega mnenja, kar je tamkajšnji Cerkvi prineslo hudo notranjo krizo.

Škofija Whitby v grofiji North Yorkshire velja za tradicionalno usmerjeno. Po navedbah radijske hiše BBC pomaga pri dušni oskrbi zunanjih župnij, ki ne sprejemajo ženskega duhovništva.

Z vprašanjem ženskega duhovništva in škofovstva se anglikanska Cerkev v Angliji in svetovna anglikanska skupnost ukvarjata že od osemdesetih let prejšnjega stoletja. V Angliji so z minimalno večino zeleno luč ženskemu duhovništvu prižgali leta 1992.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Vrnitev
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh