Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Kristus je premagal naše vsakodnevne križe«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 18. 04. 2017 / 09:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Kristus je premagal naše vsakodnevne križe«

Velikonočno sporočilo ekumenskega patriarha Bartolomeja.

Edino Gospod Jezus je smrt poteptal s smrtjo, edino on zmaguje nad vsakodnevnimi križi in pritoževanji ljudi, v letošnjem velikonočnem sporočilu zatrjuje ekumenski patriarh Bartolomej. Oznanilo »Kristus je vstal!« nikoli ne zaide, ampak nam daje tolažbo, saj je Kristus prinašalec veselja, tisti, ki vsakega razveseljuje.

Patriarh v sporočilu spomni na številne krizne položaje današnjega časa: »Živimo v svetu, kjer komunikacijska sredstva neprestano širijo negativne informacije o terorističnih dejanjih, vojnah, naravnih katastrofah, problemih, ki so povezani z verskih fanatizmom, lakoti, beguncih, neozdravljivih boleznih, revščini, psihološkem zatiranju, občutku negotovosti. To so vsakodnevni križi, ki jih mi ljudje nosimo s pritoževanjem.«

Pred vsemi temu dramatičnimi položaji pa se Cerkev ne utrudi ponavljati, da smo lahko srečni, kajti naš Gospod Kristus je zmagovalec, naše veselje pa sloni na gotovosti Kristusove zmage. To je absolutna gotovost, da dobro prevlada, ker je Kristus prišel na svet in odšel kot zmagovalec. Svet, v katerem bomo v večnosti živeli, je Kristus: luč, resnica, življenje, veselje, mir, je zapisal patriarh Bartolomej.

V tem smislu »sveta in velika mati Cerkev, onkraj vsakodnevnih križev in tegob, živi izključno in edino dogodek veselja. Tukaj, v sedanjem trenutku in sedanjem življenju, živi Božje kraljestvo«. Patriarh zato spodbuja, naj današnji človek prisluhne temu sporočilu in si dopusti videti Kristusa, kako hodi z njim.

Vir: Radio Vatikan
Foto: RV / ANSA

Kupi v trgovini

Novo
V nevarnem objemu morja
Proza
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh