Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Kristjani in judje so pristni otroci Turčije«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 02. 2015 / 07:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Kristjani in judje so pristni otroci Turčije«

Predsednik turške vlade poudarja, da si bo njegova vlada še naprej prizadevala za dialog z armensko diasporo.

Predsednik turške vlade Ahmet Davutoglu je kristjane in jude v svoji deželi vzel v bran pred nacionalističnimi sovražnostmi. »To so pristni otroci te dežele«, je Davutoglu dejal po navedbah spletne izdaje armenskega časnika Agos med srečanjem s predstavniki verskih manjšin v Ankari. »Niso prišli iz tujine in ne bodo odšli v tujino.« Kdor poskuša razločevati med »običajnimi« in »drugorazrednimi« državljani«, polaga razstrelivo v temelje turške države.



Mnogi kristjani in judje v 99 % islamski Turčiji se čutijo zapostavljeni. Turški nacionalisti vedno znova izražajo sume, da verske manjšine sodelujejo z inozemskimi oblastmi, denimo v Izraelu, Armeniji ali Grčiji. Davutoglu je to komentiral z besedami, da vsakdo, ki v Turčiji zanika skupno zgodovino muslimanov in nemuslimanov, izdaja svojo lastno preteklost.

Tako kot turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je tudi Davutoglu po navedbah časnika Agos izrazil obžalovanje za trpljenje Armencev med prvo svetovno vojno. »Čutimo bolečino Armencev«, je dejal predsednik turške vlade in obenem poudaril, da si bo njegova vlada še naprej prizadevala za dialog z armensko diasporo.

V letošnjem aprilu bo minilo sto let od pokola Armencev, ki ga Turčija še vedno ne priznava kot genocid.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Preljubo veselje
Note iz Cerkvenega glasbenika
25,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh