Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kreativni Kreativo

Objava: 26. 05. 2016 / 16:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Kreativni Kreativo

Antonov dom na Viču je gostil koncert Igramo NAglas! zanimive vokalne zasedbe, ki je obetal vesel večer, razigranost in dobro glasbo.

Antonov dom na Viču je gostil koncert IgramoNAglas! zanimive vokalne zasedbe, ki je obetal vesel večer, razigranost in dobroglasbo.

Vokalno zasedbo Kreativo sestavljajosopranistka Katja Kovačič, altistka Jana Gamser, tenorist Samo Vovk, tenoristin vokalni bobnar Dominik Štrucelj ter basist Luka Černe. Vokalni band Kreativozačenja svoje vstopne korake na glasbeno sceno od leta 2009, sprva še podimenom Project voice, ko so nastopali ljubiteljsko na praznovanjih, porokah inotvoritvah. Sčasoma jih je zanimanje poslušalcev privedlo do ideje, da so seseptembra 2014 predstavili na Slovenski popevki v netekmovalnem delu. Skupaj sosedaj že izdali svoj prvi album z naslovom Kreativo. Vsi pevcinadgrajujejo svoja znanja na področju vokalne pop/jazz tehnike, glasbeneizkušnje pa že več kot desetletje pridobivajo na odrih širom sveta, saj sočlani vokalne skupine Perpetuum Jazzile.

 

 

Glasbeni večer se je začel slovesno s poročno koračnico in se prelevil v skladbo Lahko sem srce. Po pozdravnem nagovoru se je pričel prvi sklop večera z različnimiskladbami vse v a capella izvedbi. Prav imitacije inštrumentov s pomočjoglasilk je navduševalo publiko skozi ves večer. Koncert se je nadaljeval zskladbo Drugače ne znam ter se nadaljeval z vsem znano Beautiful day,pevca Michaela Bubbleja. Po sklopu malce bolj pop izvedb, so nas povabili vnavidezni Kreativo jazz club, kjer smo slišali skladbo Jingle Jazz,pri kateri je glasbeni vodja Samo Volk odlično imitiral saksofon.


Večer se je tako nadaljeval s petimi angleškimiskladbami, pričeli so z energično Don’t know why ter nadaljevali zritmično Cannonball run. Po kratkem nagovoru pevca Sama so nasustvarjalci vokalne skupine Kreativo postavili v okvir mix disco dance glasbe.Izvedli so sončno skladbo SunnyI  ter nadaljevali s skladbo Jinglebass. Prvi glasbeni sklop večera se je končal z poskočno Grass growsgreener.

Po premoru so nam Kreativo postregli t.i. kreativne jedi iz kreativnekuhinje. Pričeli so s poskočno ljudsko skladbo Vandrovček ternadaljevali z Moja mati kuha kafje, ki je požela velik aplavz innavdušenje občinstva. Nato smo slišali švedsko različico s country prelivom Minuteon your lips. Z glasovnim jinglom so oznanili, da je po kreativnivečerji, ki so nam jo z glasovi skuhali, čas za risanko. In tako smo sipogledali malce starejšim zelo znano risanko Bojan, ki  jo jezasedba Kreativo zvočno opremila. Za mnoge je bil to ustvarjalni vrhunec večera.

V nadaljevanju smo slišali Jingelslovenske glasbe po polnoči. Izvedli so skladbo 2010 ternadaljevali z venčkom domačih - Tvoje oči, Je v Šiški še kaj odprtega, Vmeni je Kalifornija, Zelene livade, Ko si na tleh, Mari, življenje ni cvetočepolje, Sive ceste in skrivnostne ulice ter Ta zelena dežela. Pozahvali je sledila še zadnja skladba Bicikl. Občinstvo je bilo navdušenonad vokalnimi kreacijami, pomešanimi z igro, plesom in zabavnimikoreografijami. Z velikim aplavzom smo si prislužili še par izvedenih skladb.

Večer jebil zares vokalno glasbena poslastica, z mnogimi večernimi kreativnimi hodi.Sama koreografija pevcem kot tudi inteligentna različica stilov in idej jevečer povezala v enotno krasno celoto zares veselega večera vokalne skupineKreativo.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh