Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koroška včeraj v znamenju petja

Za vas piše:
D. O.
Objava: 11. 03. 2013 / 11:47
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Koroška včeraj v znamenju petja

Včeraj so na avstrijskem Koroškem s tradicionalnim koncertom Koroška poje slovesno praznovali 60-letnico obstoja Krščanske kulturne zveze.

Na koncert Koroška poje v Domu glasbe v Celovcu, s katerim so obeležili 60-letnico obstoja Krščanske kulturne zveze, je nastopilo več kot 400 različni koroških glasbenikov ter gostje iz Slovenije in Italije. Zbrane je nagovorila tudi ministrica za Slovence po svetu in v zamejstvu, ki opravlja tekoče posle, Ljudmila Novak. V pozdravnem nagovoru se je zahvalila vsem, ki soustvarjajo delovanje Koroške kulturne zveze in delajo za ohranitev slovenstva na Koroškem, in jim čestitala ob jubileju. Čestitala je tudi nedavno izvoljenim slovenskim predstavnikom v deželni zbor ter se ob iztekajočem mandatu vsem zahvalila za dobro sodelovanje.

Povedala je, da je kulturno delovanje na različnih področjih zelo pomembno za ohranjanje kulturne in jezikovne dediščine, česar se očitno zaveda tudi Slovenija, ko se je vendarle odločila, da ohrani urad in ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu. Dogodka se je udeležil tudi ljubljanski nadškof dr. Anton Stres.


Foto: Krščanska kulturna zveza

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh