Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Konkreten poziv k reševanju Amazonije

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 28. 08. 2019 / 08:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 27.08.2020 / 11:17
Ustavi predvajanje Nalaganje

Konkreten poziv k reševanju Amazonije

Panamazonski škofje se zavedajo resnih posledic požarov na območju Amazonije.

V amazonskem pragozdu še vedno pustošijo požari in na zaskrbljujoče razmere se je odzvala tudi Panamazonska cerkvena mreža REPAM, ki poziva k zavedanju o resnih posledicah požarov v Amazoniji in h konkretnemu prizadevanju za skrb za skupen dom.

Panamazonska cerkvena mreža poziva k takojšnjemu delovanju za rešitev »pljuč sveta«. V izjavi za javnost, ki jo je podpisal predsednik mreže kardinal Claudio Hummes, se škofje zahvaljujejo vsem, ki si v teh dneh prizadevajo izraziti bližino najbolj ogroženim v požarih amazonskega pragozda, predvsem v Braziliji in Boliviji, ki sta najbolj prizadeti. K ukrepanju pozivajo tudi Svet škofovskih konferenc Latinske Amerike (CELAM), Latinskoameriška konfederacija redovnih skupnosti ter škofje krajevnih škofovskih konferenc, ki se pripravljajo na prihajajočo sinodo o Amazoniji, kjer nedvomno ne bo manjkalo okoljskega vprašanja in življenjskih razmer staroselskih ljudstev.

Kot je zapisano v izjavi, se tudi REPAM zaveda resnosti sedanjih razmer v Amazoniji. Podnebne spremembe in vedno večje človeško poseganje v pragozd, kot so razgozdovanje, požigi, poplavljanje in različne vrste izkoriščanja zemlje, bodo Amazonijo pripeljali do »točke brez vrnitve«. Člani mreže se pridružujejo vsem, ki v skladu z naukom papeža Frančiška pozivajo vse človeštvo, naj se začne zavedati velike nevarnosti, ki jo predstavljajo razmere v Amazoniji, si prizadeva za skrb za skupen dom, dvigne svoj glas in se zavzame za iskanje konkretnih in mirnih rešitev.

Panamazonska cerkvena mreža se zahvaljuje tudi medijem, med njimi Civiltŕ Cattolica in Vatican News, ki vsak dan spremljajo dogodke in opozarjajo na dejstva, ter vsem pobudnikom in udeležencem mirnih shodov, kot je Svetovno katoliško gibanje za podnebje.

Vir: Radio Vatikan
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh