Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Konec darwinizma v ruskih šolah?

Objava: 09. 02. 2007 / 12:52
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Konec darwinizma v ruskih šolah?

Vrh ruske pravoslavne Cerkve na čelu s patriarhom Aleksejem II. se je na zasedanju 5. februarja v Moskvi, na katerem je bila beseda o pouku v ruskih šolah v prihodnosti, odločil, da je treba končati z Darwinovo evolucionistično teorijo o nastanku živalskih vrst in človeka, katero so edino smeli poučevati za časa komunizma v Rusiji. Namesto nje naj bi začeli poučevati svetopisemski nauk o stvarjenju.

»Svetopisemska teorija o stvarjenju sveta ne bo hromila študentov. Če so se ljudje odločili, da bodo verjeli, da izhajajo iz opic, jih pustimo, vendar naj tega mnenja ne vsiljujejo drugim,« je bil jedrnat patriarh Aleksej II.
Konference so se udeležili tudi visoki predstavniki šolstva.

Ravno nasprotno kot v Rusiji pa so se odločili v kanadski provinci Quebec. Kot je poročala LifeSiteNews.com oktobra lani, je tamkajšnji minister za pouk odredil, da morajo na zasebnih cerkvenih šolah poučevati spolno vzgojo in Darwinovo evolucionistično teorijo, sicer jim grozi zaprtje.

Tudi v sosednji Ameriki se Darwinovi teoriji tresejo tla pod nogami. Njeni zagovorniki sicer širijo mnenje, da tako rekoč vsi ameriški znanstveniki verjamejo vanjo, vendar to še zdaleč ni res. To potrjuje tudi izjava več kot 500 ameriških znanstvenikov, ki so lani javno izrazili dvom v verodostojnost omenjene teorije in s tem primernost njenega poučevanja v šolah.

Kupi v trgovini

Novo
Vsa moja resnica je v Njem
Pričevanja
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh