Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koncert Stična benda

Objava: 30. 10. 2015 / 21:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:26
Ustavi predvajanje Nalaganje

Koncert Stična benda

Četrtkov večer preteklega tedna je za dobrih sto src potekal malce drugače kot bi običajno. Na sedežu Drušva SKAM so se udeležili koncerta Stična benda.

Četrtkov večer preteklega tedna je za dobrih sto src potekalmalce drugače kot bi običajno. Navkljub dežju je za mnoge ob koncu dodobrasijalo sonce, ki smo ga ponesli v svoje domove.

Društvo SKAM je v svojih prostorih na Jurčičevem trgu vLjubljani ob pobudi in pomoči mladih priredil krasen četrtkov večer. Namenjenje bil vsem, ki že pogrešajo Stično in vsem, ki enostavno uživajo v dobremvzdušju in dobri glasbi. Odziv je bil res rodoviten, lepo je bilo videti takolepo množico mladih, ki je prostore SKAM-a dodobra napolnila, ga »posedla« inse prepustila sproščeni glasbeni poslastici. Preplet duhovno ritmične glasbeter znanih mladostnih popevk je radostno razgrel mladostno občinstvo, ki jesodelovala s ploskanjem in petjem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sicer smo vajeni, da se Stična benda zaradi konkretnegaozvočenja in malo glasneje navitih kitar ter bobnov dobro sliši, a so nasprepričali tudi z akustično verzijo in acapella izvedbami. Slišali smo odskladbe Nine Pušlar »Kdo še verjame« in »Pozdrav z ljubeznijo«, »Čas bo na mojistrani« avtorja Gala Gjurina, skladbeJožeta Privška »Kako sva si različna« doslovenske DRG scene v izvedbi skupine Mana »Vsekar biva« in ljubezenske uspešnice skupine Odsev »Nekaj več«. Po dobri uri igranja mlado občinstvo nastopajočihnikakor ni spustilo z odra. Navdušen aplavz je obrodil sadove in glasbeniki soponovno segli po svojih instrumentih in zaigrali še nekaj nepredvidenih dodatnihskladb.

Občutili smo, da lani Stična benda sodelovanja v tej skupininimajo samo za glasbeno udejstvovanje, temveč je za vsakogar velika priložnostza osebno rast, brušenje potrpežljivosti in usklajevanja, bližanje z Bogom ternadgrajevanje prijateljskih vezi. Kitarista Nejc in Jure, basist Blaž, bobnarin cajonist Tomaž, klaviaturist Jakob ter pevki Manca in Nataša so nam podarilizares lep večer, poln vedrine, nasmejanosti in sproščenosti. Duhovnik ToneČesen je vsem navzočim podelil božji blagoslov. Zadnjo pesem smo stoje in vzahvalo Gospodu prepevali vsi navzoči: »Stalbom, z rokami in s srcem kvišku, za Te, ki dal si mi vse! Stal bom, predalsvojo dušo Tebi, ves sem tvoj, o Bog!«

Večera je bilo kar prekmalu konec. Marsikdo, ki je prišel inprisluhnil, je opazil, koliko časa, žrtovanja in truda je vloženega voznanjevanje preko glasbe, zakar gre zahvala Stična bendu in vsem skupinam naDRG sceni, da se v božjem imenu prek glasbe darujejo kot mladi za mlade.

Klara Gabrovšek

Kupi v trgovini

Novo
Preljubo veselje
Note iz Cerkvenega glasbenika
25,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh