Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koncert #POLpol

Objava: 20. 03. 2016 / 21:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Koncert #POLpol

Približno na polovici letošnje sezone DRG večerov smo bili tokrat priča prav ničkaj polovičarskemu glasbeno-duhovnemu večeru, ki ga je oblikoval Stična bend.

Približno na polovici letošnje sezone DRG večerov, ki seobičajno dogajajo v dvorani v rakovniškem gradu, smo bili tokrat priča pravničkaj polovičarskemu glasbeno-duhovnemu večeru, ki ga je tokrat v Antonovemdomu na Viču oblikoval Stična bend.

V življenju se zgodi, da v noriji kljukic in prenatrpanihurnikov pozabimo, da izvedbi svojih načrtov nismo sami. Tekom koncerta #POLpolso nas člani Stična banda spontano in nagovarjajoče spodbujali, da dovolimoGospodu, da zapolni tisto kjer smo morda šibki. Pol lahko storimo mi, drugopolovico prepustimo Bogu. Naj bo Gospod Nadvsem, smo z bendom prepevali v prvi pesmi. Le takrat, ko Gospoda ressprejmemo z veseljem in postajamo z Njim vendo bolj »na ti«, mu lahko vzklikamo:»Hozana, hozana, hozana na višavah!«Tretja pesem DRG večera je bila vsem znanaskladba skupine Tvoj Glas,  Življenje v Tebi. Pri naslednji skladbi Nihče ne ljubi te kot jaz, smo odriniligloblje v odnos z Gospodom, ko smo se med prepevanjem lahko veselili trenutkasrečanja z njim. Sledila je pesem skupine Svetnik, Največji. Povabljeni smo bili k premisleku, da je Gospod res lahkoNajvečji, ko se zavedamo, da smo le trenutek večnosti, le človek, ki pa je takočudovito edinstveno bitje, ki je ustvarjeno iz Ljubezni, od Boga. Lepotopravkar opisanega zavedanja smo prepevali pesmi Če letal bi. Vse do sedaj omenjene skladbe so člani banda zavili vmalce bolj akustične aranžmaje, ki so glede na čas posta več kot primernopripravili notranje razpoloženje za drugi del koncerta. Sledilo je slavljenjena polno, ne polovičarsko, kjer je bilo v enotnem prepevanju zbranih v pesmi Oceans čutiti, kako Gospod prevzemakrmilo tiste druge polovice naših življenj. Gotovo nihče ni ostal ravnodušen obnaslednji domiselni priredbi vsem znane pesmi Dva novčiča. Čeprav je priredba starejših DRG pesmi, na katere smovsi v neki meri že navajeni, lahko dostikrat hoja po tankem ledu, je članomStična benda uspelo pripraviti svež, mladosten aranžma.  Na koncu so zaigrali še skladbi Križ in Peter skala.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ob sklepu nas je Stična band obogatil še z dvema avtorskimapesmima – O, moj Bog in Stična točka. Po duhovnikovem blagoslovusmo bili povabljeni, da se podružimo ob prigrizku in klepetu ter da od sedajdalje živimo na polno, ne na pol.

Stična bend nam je nastopil v zasedbi: Nejc Kurbus – vokal,akustična in električna kitara, Nataša Patricia Brand – vokal, Manca Zupan – vokal,Tomaž Cvetko – bobni, Blaž Maležič – bas kitara, Jakob Gajšek – klaviature terJure Čehovin na akustični in električni kitari.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh