Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Komentar: Je parlamentarna opozicija v Sloveniji sploh potrebna?

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 22. 04. 2021 / 06:12
Oznake: Cerkev, Družba, Mnenja
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 01.07.2021 / 10:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Komentar: Je parlamentarna opozicija v Sloveniji sploh potrebna?

Komentar: Je parlamentarna opozicija v Sloveniji sploh potrebna?

Da je v Sloveniji marsikaj narobe, ni dvoma, in prav je, da se to pove.

Avtor komentarja je zgodovinar dr. Stane Granda. FOTO: Tatjana Splichal

Demokracije brez opozicije ni. Njen dom je parlament. Ker tega ni sposobna, opravlja to delo RTVS, ki je KUL po nalogu svojih oblastnikov tudi ustvarila. Uporablja znane metode iz ropotarnice boljševiške taktike, kjer je za dosego cilja vse dovoljeno. Zlasti diskreditacija in likvidacija. Zlorablja poslanstvo »nacionalke«.

Če je pokojni Janez Stanovnik ugotovil, da je Zvezo borcev ukradla Udba, zakaj ne bi nekdo državne televizije. Tak vtis dajejo informativne oddaje, ki nas silijo preveriti, ali imamo rezervno lokacijo zaradi nevarnosti državljanske vojne, ki je dobesedno na pragu.

Da je v Sloveniji marsikaj narobe, ni dvoma. Prav je, da se to, čeprav ne v mejah dostojnosti, ampak zlonamernosti, pove. Resnica je nad tem. To pa ne velja, ko RTVS poroča o pandemiji. Predstavlja jo na način, da si jo je izmislila vlada, ker jo je morala po uradni dolžnosti registrirati. Svet glede smrtonosnega virusa nima izkušenj, medicinska znanost dela čudeže, toda tudi ona ne ve, kakšen bo potek pandemije. Virus ima že nekaj deset pojavnih oblik in stalno se rojevajo novi sevi. Je kot požar v gozdu. Ko misliš, da je pogašen, izbruhne na koncu, kjer ga nihče ni pričakoval.

Na televiziji so zaposleni oni, ki poznajo moč in učinek poročanja. Vedo, kako se oblikuje javno mnenje. Obvladajo moč polresnic, prepričljivost boljševiške polizobrazbe in učinke tendencioznosti. Vsak, ki ga že oči izdajajo, da o stvareh, ki jih razlaga, v resnici ničesar ne ve, in ima pet minut časa, dobi možnost poučevati znanost in oblast ukrepanja v tragičnih in nepredvidljivih razmerah. Če bi oblast poslušala taksiste in natakarje, zlasti pa učitelje kardeljanskih manir, v Sloveniji nikoli ne bi bilo pandemije. To je zato, ker o tem odloča stroka v najširšem smislu besede, ne pa preverjeni samoupravljavci iz obdobja usmerjenega izobraževanja. Zlorabljanje naravne nesreče je zločin. Politične manipulacije z njo zavržno in človeka nevredno dejanje. In prav to počenja »nacionalka«, ki jo moramo vzdrževati. Obvezno plačevanje RTVS je druga oblika kraje, ki se je začela z divjo privatizacijo, ustvarjanjem bančne luknje in podobnih kriminalnih dejanj, kot je uničenje cerkvenih Zvonov, akcije, kjer so okradli najrevnejše vernike na način, kot ga slovenska zgodovina ne pozna.

Bo novemu vodstvu, ki začenja delovati te dni, uspelo vrniti RTVS k osnovnemu namenu in prekiniti z vsakdanjimi interpelacijami in konstruktivnimi nezaupnicami, ki smo jim priča v informativnih oddajah? Bo RTVS to, kar naj bi bila, ali bo ostala podaljšana roka poosamosvojitvenega gospodarskega in političnega kriminala, kar so »novi obrazi«?

Prispevek je bil najprej objavljen v novi številki tednika Družina (17/2021).

-----

Preberite tudi:
- Komentar: Sreča, zaupanje, sočutje
- Komentar: Kdo in kje so mentorji?
 -
Komentar: Norčevanje iz demokracije, žalitev ustave
 -
Komentar: Jasna slika
 -
Komentar: Na napakah se učimo
 -
 Komentar: Več ideologije, prosim!
 -
Komentar: Spodjedanje demokracije in ustavne ureditve


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh