Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Kolesarski Tour danes prečka tudi Taize

Za vas piše:
J. P.
Objava: 04. 07. 2024 / 12:42
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.07.2024 / 13:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Kolesarski Tour danes prečka tudi Taize
Vse je pripravljeno za Tour solidarnosti. FOTO: FB Commune de Taize

Kolesarski Tour danes prečka tudi Taize

Najslovitejša večtedenska kolesarska dirka, francoski Tour, ki ima ponovno močan slovenski pridih, letos prvič poteka tudi skozi Taizé.

Znamenita »francoska pentlja« se je z uvodno etapo začela minulo soboto, končala se bo v nedeljo, 21. julija, na njej pa pomembno vlogo igrajo tudi slovenski junaki, saj po petih etapah rumeno majico vodilnega nosi Tadej Pogačar (UAE Emirates), medtem ko Primož Roglič (Red Bull-Bora Hansgrohe) drži trenutno peto mesto.

Znamenje veselja in bratstva

Danes, v četrtek, 4. julija, zgodaj popoldne pa bo Tour prečkal tudi Taizé. Ob tej priložnosti so prebivalce okoliških vasi in mlade, ki so ta teden na duhovnih počitnicah v Taizéju, povabili k sodelovanju v posebnem programu. »Ob tej priložnosti namreč želimo doživeti znamenje veselja in bratstva, ki krepko presega športni vidik,« so sporočili iz Taizéja.

Znamenje solidarnosti

»V času trpljenja nedolžnih ljudi v mnogih državah sveta nas bodo umetniški panoji opozarjali na stiske, ki jih trenutno preživljajo drugod po svetu. Tako bo dogodek postal tudi znamenje solidarnosti,« so dodali iz Taizéja in opozorili na tri projekte, ki jih ob tej priložnosti spodbujajo.

Velik piknik in živo kolo

Tako so iskali motivirane mlade, pripravljene zaigrati na glasbila na velikem pikniku, ki bo povezal mlade in lokalne prebivalce. Mladi, izbrani na avdiciji, so v ta namen vsako popoldne skupaj vadili. Hkrati bo množica veselo pozdravila in spodbudila kolesarje z velikim valom, na deteljnem polju ob cesti pa bodo tekači oblikovali »živo« orjaško kolo.

Prilagojen dan

Taizejski bratje so, kar ni ravno običajna praksa, v sklopu poletnih duhovnih počitnic program današnjega dne nekoliko spremenili in prilagodili kolesarskemu dogajanju, tudi zato je bila tamkajšnja opoldanska molitev prestavljena na zgodnejši termin, na 11.50.

Nalaganje
Nazaj na vrh