Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koledniki v župniji Besnica pri Kranju

Za vas piše:
Mojca Bogataj
Objava: 23. 01. 2023 / 08:42
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.01.2023 / 08:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Koledniki v župniji Besnica pri Kranju
Vsa župnija se je pri večerni sveti maši veselila lepe vsote čez 4.100 evrov. FOTO: Župnija Besnica

Koledniki v župniji Besnica pri Kranju

Že v decembru so se pod vodstvom Polone Leben v naši župniji začele priprave na veliko dobrodelno koledniško akcijo, ki je potekala po petih naseljih naše župnije: Spodnja Besnica, Zgornja Besnica, Podblica, Nemilje in Jamnik.

29 kolednikov v sedmih skupinah se je skupaj s spremljevalci v mrzlem sobotnem jutru 7. januarja 2023 po blagoslovu župnika Igorja Jereba podalo na večurno pot do vseh domov naše župnije. Večino skupin so sestavljali trije kralji Gašper, Miha in Boltežar, za spremstvo so imeli še angela z zvezdo repatico in pastirčka, ki je nosil škatlo za darove. 

Nekateri župljani so kolednike že težko pričakovali, drugi so jih z zanimanjem lepo sprejeli, tretjim je bilo potrebno razložiti več podrobnosti akcije.

Nekateri župljani so kolednike že težko pričakovali, drugi so jih z zanimanjem lepo sprejeli, tretjim je bilo potrebno razložiti več podrobnosti akcije. Pri tem so bili kolednikom v spodbudo in pomoč spremljevalci, ki so tudi napisali ali prilepili hišni blagoslov na podboje vrat ali pa so pomagali s prevozom do bolj oddaljenih hiš.

Še isti dan so se mladi misijonski sodelavci zbrali na skupni večerji in druženju, po katerem so prešteli zbrane darove. Vsa župnija se je tako pri večerni sveti maši veselila lepe vsote čez 4.100 evrov, ki bo zagotovo pripomogla k temu, da bodo naši misijonarji širom po svetu lažje izpeljali kakega od načrtov, ki bo olajšal življenje ljudi v misijonih.

Nalaganje
Nazaj na vrh