Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koledar papeževih slovesnosti v novembru, decembru in januarju

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 30. 10. 2017 / 09:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

Koledar papeževih slovesnosti v novembru, decembru in januarju

Bogat tradicionalni program ob koncu cerkvenega leta.

Vatikanski urad za bogoslužne obrede je minuli konec tedna objavil koledar glavnih slovesnosti, ki jih bo v letošnjem novembru in decembru ter januarja prihodnje leto vodil papež Frančišek.



V četrtek, 2. novembra, na dan spomina vernih rajnih, bo obiskal ameriško pokopališče v Nettunu, kjer bo ob 15. uri in 15 minut obhajal sveto mašo. V petek, 3. novembra, bo v baziliki sv. Petra ob 11. uri in 30 minut sveta maša za pokojne kardinale in škofe v letu 2017, v nedeljo, 19. novembra, na 33. nedeljo med letom, pa ob 10. uri sveta maša na svetovni dan revežev. Med 26. novembrom in 2. decembrom bo sveti oče na apostolskem potovanju v Mjanmar in Bangladeš.

V petek, 8. decembra, bo na praznik Marijinega brezmadežnega spočetja sveti oče na Španskem trgu v Rimu ob 16. uri molil pred kipom Brezmadežne. V torek, 12. decembra, na praznik blažene Device Marije iz Guadalupeja, bo v baziliki sv. Petra ob 18. uri daroval sveto mašo za Latinsko Ameriko.

V nedeljo, 24. decembra, na božični večer, bo papež v baziliki sv. Petra ob 21. uri in 30 minut obhajal polnočno sveto mašo. V ponedeljek, 25. decembra, na božični dan, bo z osrednje lože bazilike sv. Petra opoldne podelil blagoslov Urbi et Orbi (Mestu in svetu). V nedeljo, 31. decembra, na praznik Svete Marije Božje Matere, bodo v baziliki sv. Petra ob 17. uri prve večernice in Te Deum.

V ponedeljek, 1. januarja, na praznik Božje Matere in 51. svetovni dan miru, bo papež Frančišek v baziliki sv. Petra ob 10. uri daroval sveto mašo, prav tako tudi v soboto, 6. januarja, na praznik Gospodovega razglašenja. V nedeljo, 7. januarja, na praznik Jezusovega krsta, bo sveti oče v Sikstinski kapeli ob 9. uri in 30 minut obhajal sveto mašo in podelil zakrament svetega krsta otrokom vatikanskih uslužbencev. 15. januarja papež za teden dni odhaja na apostolsko potovanje v Čile in Peru.

Vir: Radio Vatikan
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Novo
Jaz in K@REL
Za mladino
14,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh