Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koledar papeževih dejavnosti v marcu in aprilu

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 27. 02. 2019 / 09:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 27.02.2019 / 10:56
Ustavi predvajanje Nalaganje

Koledar papeževih dejavnosti v marcu in aprilu

V nedeljo bo sveti oče obiskal rimsko župnijo sv. Krispina iz Viterba.

V Vatikanu so objavili koledar papeževih dejavnosti v letošnjem marcu in aprilu.

Papež konec marca potuje v Maroko

Papež Frančišek bo v nedeljo, 3. marca, obiskal rimsko župnijo sv. Krispina iz Viterba. Poleg svete maše so na programu srečanja z otroki in mladimi, družinami novokrščencev, brezdomci, bolnimi in invalidi.

Na pepelnično sredo, 6. marca, bo v cerkvi sv. Anzelma ob 16.30 prva postna postaja in spokorna procesija do bazilike sv. Sabine, kjer je ob 17. uri predvidena sveta maša, blagoslov pepela in pepeljenje.

Na 1. postno nedeljo, 10. marca, se v Aricci začnejo duhovne vaje za člane rimske kurije, ki se bodo zaključile v petek, 15. marca.

Dva tedna kasneje, v petek, 29. marca, bodo v vatikanski baziliki obhajali spokorno bogoslužje.

V soboto, 30., in nedeljo, 31. marca, bo papež Frančišek na apostolskem obisku v Maroku.

April v znamenju velikonočnih praznikov

Na cvetno nedeljo, 14. aprila, bo na Trgu sv. Petra ob 10. uri obhajanje spomina Gospodovega vhoda v Jeruzalem in nato sveta maša.

Na veliki četrtek, 18. aprila, bodo v vatikanski baziliki ob 9. uri in 30 minut začeli z obhajanjem krizmene svete maše.

Na veliki petek, 19. aprila, bo v vatikanski baziliki ob 17. uri obhajanje Gospodovega trpljenja, ob 21. uri in 15 minut pa se v koloseju začne molitev križevega pota.

Na veliko soboto, 20. aprila, bo v vatikanski baziliki ob 20. uri in 30 minut velikonočna vigilija.

Na veliko noč, v nedeljo, 21. aprila, bo na Trgu sv. Petra ob 10. uri slovesno obhajanje dnevne velikonočne svete maše, opoldne pa bo papež z osrednje lože vatikanske bazilike podelil blagoslov Urbi et Orbi.

Frančišek bo v nedeljo obiskal rimsko župnijo sv. Krispina iz Viterba

Papež bo torej v nedeljo, 3. marca, obiskal rimsko župnijo sv. Krispina iz Viterba, kjer bo z verniki obhajal slovesno sveto mašo, nato pa se bo srečal z otroki in mladimi, z družinami novokrščencev, brezdomci, bolnimi in invalidi.

Verniki župnije sv. Krispina iz Viterba v severnem delu Rima svetega očeta pričakujejo z velikim veseljem. Papež naj bi prišel okoli 16. ure, sprejeli pa ga bodo vikar rimske škofije, kardinal Angelo de Donatis, pomožni škof za severno območje Guerino di Tora, tamkajšnji župnik Luciano Cacciamani in drugi duhovniki, ki v župniji nudijo pastoralno oskrbo.

Papež se bo v župnijskih prostorih najprej srečal z mladimi: z otroki, ki se pripravljajo na obhajilo in birmo, skupinami mladih, ki so že prejeli zakrament svete birme, in tistimi, ki sodelujejo v oratoriju. Kot je povedal župnik Cacciamani, bodo najmlajši svetega očeta sprejeli s pesmijo in mu prebrali pismo, ki so mu ga napisali za to priložnost, starejši pa bodo papežu zastavili nekaj vprašanj in ga prosili za kakšen nasvet. Papež se bo srečal tudi s starši otrok, ki so pred kratkim prejeli zakrament svetega krsta ali pa se nanj pripravljajo.

Posebno pozornost bo papež namenil brezdomcem, ki jih bodo spremljali prostovoljci, srečal se bo tudi z bolnimi in invalidnimi osebami v župniji in pozdravil župnijske duhovnike. Obisk župnije bo sklenil z darovanjem svete maše, pred katero bo, kot običajno, spovedal nekaj vernikov.

Župnik je še povedal, da je v župniji čutiti veliko vznemirjenje in veliko željo po srečanju s papežem. V pripravah na obisk pomagajo vsi župljani, tudi pri čiščenju in urejanju prostorov, »da bi bil naš dom čim bolj prijeten«. Papežev obisk za župnika pomeni znamenje bližine, »spodbuda, da delamo vedno več in vedno bolje, da se ne čutimo osamljeni, obenem pa bo to lepa priložnost, da približamo k veri nekatere osebe, ki so od nje oddaljene«.

Vir: Radio Vatikan
Foto: Instagram / Franciscus

Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh