Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koalicija Za otroke gre! verjame v zavrnitev novele ZZZDR

Za vas piše:
STA
Objava: 18. 12. 2015 / 14:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Koalicija Za otroke gre! verjame v zavrnitev novele ZZZDR

V Koaliciji Za otroke gre! verjamejo, da se bodo državljani množično udeležili referenduma o noveli ZZZDR ter jo zavrnili.
V Koaliciji Za otroke gre! verjamejo, da se bodo državljani množično udeležili referenduma o noveli zakona o zakonski zvezi ter jo zavrnili. V tem primeru napovedujejo, da bodo v mesecu dni pripravili nov zakon, s katerim bodo uredili vse socialne pravice istospolnih parov, razen kar zadeva posvojitve in svobodno odločanje o rojstvu otrok.

Sovoditelj Koalicije Za otroke Gre! Aleš Primc je v današnji izjavi novinarjem pred DZ napovedal, da se bodo pred pripravo novega zakona poskušali uskladiti z organizacijami homoseksualnih aktivistov. Poslanskim skupinam bodo predlagali, da da predlog zakona posvojijo in ga vložijo v parlamentarni postopek, sicer ga bodo sami vložili s podpisi državljanov.

V Koaliciji Za otroke gre! se sicer po Primčevih besedah ne ukvarjajo s tem, kako bodo postopali v primeru uveljavitve novele zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih na referendumu, saj so prepričani, da temu ne bo tako.

Sovoditeljica Koalicije Za otroke gre! Metka Zevnik je kampanjo označila za bogato, kar zadeva njihovih srečanj z državljani. Kritična pa je do poročanja medijev, ki je po njenih ocenah zelo enostransko. Izpostavila je tudi organizacijo soočenja na RTV Slovenija. "Srečujemo se s homolobijem, ki vse tiste, ki smo proti noveli, smeši tudi po spletu," je dejala in opozorila, da ti lobiji izkazujejo svojo nestrpnost, ki jo sicer očitajo nasprotnikom novele. Omenila je umetnike, ki so se izpostavili proti noveli in bili po njenih besedah napadeni.

"Ljudje v Sloveniji so zastrašeni. To me zelo skrbi, ker vem, kaj se dogaja tudi v drugih državah. Danes nas napadajo in smešijo, jutri nas bodo kaznovali, zapirali," je ocenila. O strahu govorijo tudi podporniki novele, a Zevnikova odgovarja, da jim to očitajo zato, da bi nasprotnike novele prikazali kot sovražne in homofobne. Ob tem poudarja, da nikogar ne preganjajo in ne diskriminirajo, pač pa poudarjajo, da jim gre za otroke, ter se borijo, da ima vsak mater in očeta.

Zevnikova je še pojasnila, da je v Koalicijo Za otroke gre! vstopila kot predsednica Združenja starih staršev Slovenije, zato podpornikom novele očita, da so stare starše iz zakonodaje izpustili. A se bo, kot napoveduje, dokler bo zmogla, borila za to, da bodo starši starši prišli v slovensko zakonodajo.

Primc je državljane povabil, naj se ponosno udeležijo referenduma in oddajo glas proti posvojitvam otrok v razmerje dveh moških, dveh žensk, dveh transseksualcev.

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh