Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Koalicija »Za otroke gre« na avdienci pri papežu

Objava: 02. 06. 2016 / 07:27
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Koalicija »Za otroke gre« na avdienci pri papežu

Aleš Primc in Metka Zevnik sta se svetemu očetu zahvalila za podporo ob decembrskem referendumu.
Včerajšnje splošne avdience na trgu sv. Petra v Vatikanu sta se udeležila tudi voditelja Koalicije Za otroke gre, Aleš Primc in Metka Zevnik. Svetemu očetu sta se zahvalila za podporo, ki jo je slovenskim podpornikom družine izrazil pred decembrskim referendumom. V dopisu, ki sta ga priložila slovenski potici in vinu, sta ga povabila na obisk v Slovenijo.

Zevnikova je svetemu očetu izročila tudi zmagoviti šal, ki ga je nosila na dan referendumske zmage 20. decembra lani. Aleš Primc je v pogovoru za Radio Ognjišče povedal, da je zahvalno romanje znamenje velike hvaležnosti Bogu za vse darove in milosti, ki so jih prejeli v zadnjih letih, obenem pa tudi prošnja za utrditev vere, ki jim bo pomagala, da bodo tudi v prihodnje zmogli preživeti težke trenutke, ki bodo gotovo še prišli.

Metka Zevnik pa je povedala: »Velika čast je dati roko takemu človeku, kot je papež Frančišek. Pozorno je poslušal, kdo smo in kaj smo počeli – da smo referendumska koalicija.« Zevnikovo in Primca je pred vrnitvijo v Slovenijo v Vatikanu sprejel tudi kardinal Franc Rode.

Splošne avdience se je udeležilo okoli šestdeset slovenskih romarjev, ki so ob prihodu v Rim naprej poromali skozi sveta vrata v baziliki sv. Petra.

Vir: Radio Ognjišče / Radio Vatikan
Foto: Radio Vatikan

Kupi v trgovini

Navzkrižja in izravnave
Proza
6,51€
Nalaganje
Nazaj na vrh